Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Pleacă Simex, vine Lidl. Supermarket în loc de fabrică

Grupul de mobilă Simex va vinde retailerului german Lidl terenul pe care se află una dintre fabricile sale din Șimleu Silvaniei, iar producția va fi mutată în afara orașului, în localitățile Cehei și Nușfalău.

Unul dintre cei mai importanți jucători pe piața mobilei din România și din spațiul ex-sovietic se pregătește să tranzacționeze terenul, aflat la intrarea în oraș, conform Sălajul Liber. Toată activitatea din fabrică va fi relocată în fabrica din Nușfalău și din Cehei, unde se află și centrul companiei. La ora actuală se așteaptă autorizarea tranzacției și acceptul băncii pentru ca Simex să poată vinde imobilul către Lidl.

Lidl vrea să cumpere terenul liber de sarcini, iar din acest motiv Simex va fi nevoită să demoleze toate clădirile de pe acea suprafață. Valoarea tranzacției este confidențială, însă este o sumă destul de mare cu care producătorul sălăjean speră să iasă din dificultățile financiare.

Dumitru Blaga, director general al Simex, susține că la ora actuală companiile mari din România trec printr-un impas, iar piața pe care joacă Simex este una dominată de străini. „Din noiembrie așteptăm autorizația pentru a putea tranzacționa terenul. Este o perioadă dificilă acum pentru noi ca și companie românească.

Problema este că suntem dominați, iar cel mai grav este că muncim pentru alții. Avem nevoie de autorizație și un acord de la bancă pentru tranzacție. Această tranzacție va ajuta Simex să scape de unele datorii către bancă și să putem să plătim salariile la cei 460 de angajați din companie, pentru că nu este ușor să ții în spate atât de mulți angajați”, a declarat oficialul Simex.

Lidl, parte a grupului Schwarz, este prezent în 32 de țări și operează 11.200 de magazine, cu 310.000 de angajați, dintre care 8.000 în România, unde are 280 de unități și cinci centre logistice.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Orașul Hațeg primește patru milioane de lei, fonduri europene, pentru instalarea unui nou sistem de iluminat public eficient

Articolul următor

P3 Logistic Parks anunță tranziția către un nou CEO

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share