Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Terasele din Timișoara vor putea să amplaseze legal iglu-uri de protecție, după mai multe presiuni asupra primăriei

Terasele din Timișoara vor putea să amplaseze legal iglu-uri de protecție

Timișoara a rămas unul dintre puținele orașe mari din România unde nu se puteau fi amplasate legal iglu-uri de protecție pe terasele din oraș. Acest mijloc folosit în toate capitalele europene pentru a se încadra în condițiile de securitate medicală nu au fost pe placul conducerii primăriei din orașul de pe Bega, iar Poliția Locală, folosind un regulament local vechi de zece ani, a amendat din plin terasele unde asemenea iglu-uri au fost amplasate.

Deși a fost cerută de către un consilier local schimbarea acelui regulament total rupt de realitatea actuală, încă din luna decembrie, cei de la primărie nu au avut nicio reacție. La presiunea mediului public, dar și ca urmare a ridicării problemei în plenul consiliului local, primarul Domminic Fritz a devenit ceva mai maleabil și s-a văzut să accepte sugestia acceptării acestui mijloc de protecție la intemperii, dar numai ca și caracter temporar. Totuși, el a insistat că, de fapt, el nu poate aproba așa ceva, chipurile pentru că autoritățile medicale ar refuza să autorizeze asemenea iglu-uri. Chiar dacă acestea au fost deja amplasate cu succes în toate marile orașe din țară.

Până la urmă, Biroul Activități Comerciale a lansat un proiect de hotărâre pentru rezolvarea situației, cel puțin temporar, a amplasării mult doritelor iglu-uri protectoare pe terasele din Timișoara. Acestea vor trebui să respecte anumite regulamente și nu vor putea fi ancorate în paviment sau de fațadele clădirilor din jur.

La următorul plen al Consiliului Local Timișoara ar urma să fie supus deciziei aleșilor poporului un proiect de hotărâre, care să permită amplasarea, cu caracter temporar, pe durata impunerii restricțiilor de pandemie, a unor sisteme de protecție a clienților de pe terase a unor mijloace de protecție la intemperii. Iar aici se includ și acele iglu-uri care sunt folosite cu mult succes în toate orașele europene, dar și din România.

Regulamentul local din domeniu nu permitea amplasarea unor asemenea structuri, iar mai mulți operatori de terase au fost chiar amendați după ce au instalat asemenea structuri provizorii. Primarul Dominic Fritz nu a prea fost de acord cu această măsură, ulterior a acceptat o modificare, dar numai cu caracter temporar a regulamentului, dar a subliniat că el nu poate rezolva și problema reglementării sanitare, care s-ar face la nivel național. În urmă cu ceva timp, reprezentații Direcției de Sănătate Publică spuneau că ei nu se opun unei asemenea măsuri.

Solicitanții de aprobare pentru o asemenea structură vor trebui să depună la primărie un proiect arhitectural, care să prezinte lungimea frontului fațadei de la adresa unde se dorește amplasarea, modul de ocupare al străzii, cu poziția sistemelor și posibilitățile de trecere a pietonilor și accesul mașinilor de intervenție, materialele folosite, culorile și planul de situație. Va fi interzisă fixarea în paviment sau în peretele clădirilor a acestor sisteme, ci stabilizarea se va face cu asigurarea cu greutăți.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Timișoara nu va avea prea curând nici sală polivalentă, nici stadion nou, finanțate de CNI.

Articolul următor

Orașul Hațeg primește patru milioane de lei, fonduri europene, pentru instalarea unui nou sistem de iluminat public eficient

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share