Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Timișoara nu va avea prea curând nici sală polivalentă, nici stadion nou, finanțate de CNI.

Nu se poate vorbi despre sală polivalentă sau stadion nou la Timișoara, cel puțin până în 2024, și aceasta cu mult noroc, a spus primarul Dominic Fritz, după ce a vizitat Bucureștiul la finalul săptămânii trecute. Mai mult, el spune că a discutat deja cu Alin Nica, șeful CJ Timiș, instituția care are în administrare Stadionul Dan Păltinișanu și se ocupă de proiectul noului stadion, despre o eventuală reducere a devizului de lucrări, care e enorm de mare în acest moment.

Deocamdată va trebui să ne mulțumim cu stadionul de jucărie din spatele Bazei 2, care are cele mai realiste șanse să fie un stadion nou în Timișoara. Despre sală polivalentă sau stadion nou pe locația actualului Dan Păltinișanu ne gândim peste câțiva ani, spune primarul Timișoarei, Dominic Fritz, după o vizită la București pe la diferite ministere.

Nicio finanțare nu este sigură acum, iar oficialii timișoreni vor trebui să se lupte ca orașul și județul să nu fie din nou ”sărite” atunci când vine vorba despre asemenea investiții.

”Am discutat cu ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, pentru că el este CNI și m-a asigurat că se continuă proiectarea. Continuăm licitația și la sala polivalentă. Deja în derulare este această bază sportivă lângă zona Heaven. Chiar dacă finalizăm proiectarea anul acesta, aceasta nu înseamnă că la anulvom primi finanțare de aproape 100 de milioane de euro pentru acest stadion. Trebuie să luptăm în continuare, dar și acum, în timpul proiectării, trebuie să vedem ce este viabil, de fapt, și dacă nu o variantă la un preț un pic mai scăzut nu ar fi mai realistă. Mai ales că noi va trebui să și susținem aceste obiecte, aceste imobile, iar o sală polivalentă și un asemenea stadion au costuri uriașe de mentenanță și trebuie să ne gândim și la aceasta. Bineînțeles, va trebui să găsim un partener care va gestiona stadionul și sala polivalentă pentru un profit. Pentru că noi, ca și oraș, și nici consiliul județean nu o să avem bani să susținem investiții atât de mari pe termen lung”, a declarat Dominic Fritz, la o emisiune la Radio Timișoara.

Ambele proiecte sunt departe de realitate, la stadiul de hârtii, cel mult, la stadion, respectiv la cel de licitație contestată, la sala polivalentă. Dacă vor curge lapte și miere ”bugetare”, iar finanțările vor veni, atunci putem discuta, cu mult noroc, despre o eventuală finalizare a lucrărilor ăn 2024. până atunci, spune Fritz, mai avem prima dată de discutat de modificarea proiectului stadionului, pentru că acum costă o sută de milioane de euro, ceea ce este foarte mult.

”La stadion s-a finalizat licitația și acum suntem în faza de proiectare, iar la sala polivalentă este o licitație contestată, dar avansăm. Important este să punem presiune pe guvern să se finanțeze aceste obiective, pentru că nu o să putem să le plătim din bugetul local. Eu am un semn de întrebare la stadion, care a fost proiectat la costuri foarte – foarte mari, o să trebuiască să avem discuții aici, și sunt în legătură și cu domnul președinte Alin Nica, dar și la CNI al București, să ne asigurăm că obiectivul acesta nu rămâne doar un vis ci să ne asigurăm că este și finanțat de guvern. Dacă merge înainte și este și finanțat, cu mult noroc în 2024 putem să deschidem noul stadion și noua sală polivalentă. Fiind investiții atât de mari nu o să meargă atât de repede, mai ales că va trebui să investim și să rearanjăm toată zona”, a mai spus Fritz, la Radio Timișoara.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

2020, an dificil pentru APTOR, dar în care s-a reușit atenuarea efectelor crizei

Articolul următor

Terasele din Timișoara vor putea să amplaseze legal iglu-uri de protecție, după mai multe presiuni asupra primăriei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share