Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Oradea va avea încă 16 stații de încărcare rapidă a mașinilor electrice

La finalul săptămânii trecute, Primăria Oradea a semnat cu firma Electrogroup SA contractul de furnizare și servicii accesorii pentru instalarea în oraș a 16 stații de încărcare a vehiculelor electrice.

În luna octombrie 2019, Comitetul de Avizare al Administrației Fondului pentru Mediu aviza proiectul depus de Municipiul Oradea pentru instalarea în oraș a 16 stații de încărcare a vehiculelor electrice, dosarul de finanțare pentru acest proiect fiind depus de Primăria Oradea la începutul anului 2019 în cadrul „Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reședință de județ”.

Suma aprobată prin proiect este de 2.497.652,28 lei (fără TVA), reprezentând 86,85% din valoarea cheltuielilor eligibile de 2.875.823 lei (fără TVA).

În urma organizării procedurii de licitație, firma declarată câștigătoare a fost Electrogroup SA, valoarea contractului fiind de 2.785.200,80 lei (fără TVA).

În prezent se așteaptă depunerea garanției de bună execuție, urmând ca lucrările să demareze imediat după emiterea ordinului de începere.

Cele 16 stații sunt de încărcare rapidă, care respectă standardele impuse prin programul de finanțare.

În ceea ce privește amplasarea acestora, ele vor acoperi zona arterelor principale de intrare și ieșire din oraș, zona gării, zona Universității Oradea, zona Aquaparkului Nymphaea, zona cartierului Ioșia, Rogerius și Nufărul, precum și zona centrală.

Semnarea contractului a fost anunțată, în premieră, joi, 4 februarie 2021, în cadrul Conferinței „Orașe și comunități. Viziune 2030”, de către Dragoș Ciobanu, reprezentantul EVconnect, partener Eurogroup.

„Oradea devine primul oraș din România beneficiar al acestui program de finanțare și, totodată orașul din România cu cea mai extinsă rețea de încărcare rapidă. Deja avem un proiect încheiat, în parteneriat cu Electrogroup, pe strada Brașovului, cu două stații. Deci, în Oradea avem 18 stații de încărcare rapidă”, a declarat Dragoș Ciobanu.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Primul centru Hi-Tech la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, inaugurat de Fundația Globalworth

Articolul următor

Proiectul transportului feroviar cu locomotive pe hidrogen și al modernizării căii ferate Reșița – Timișoara se extinde oficial și spre frontiera cu Serbia

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share