Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Străzile Zalăului vor fi modernizate cu bani europeni și de la buget

Cartierul zălăuan Ortelec a fost înglobat într-un proiect care prevede alocarea a 5,3 milioane de euro pentru modernizarea arterelor din municipiu.

Lucrările de anvergură pentru refacerea temeinică a tuturor arterelor importante din Zalău vor cuprinde străzile T. Vladimirescu, Porolissum, Bujorilor, Moigradului și Cetății. În Consiliul Local s-a aprobat o valoare a investiției de 26 milioane de lei.

Aceste străzi vor intra în proces de reabilitare, la fel cum sunt modernizate cu bani europeni arterele S. Bărnuțiu, Voievod Gelu, G. Doja, A. Iancu și C. Coposu. Lucrările pe cele cinci străzi includ carosabilul și trotuare cu piste de biciclete pe toată lungimea, cu canalizare pluvială refăcută și cu canale subterane pentru cabluri și conducte.

Cele trei poduri de pe traseu  – de pe străzile Porolissum și Cetății vor fi și ele reconstruite. Se vor amenaja pe acest traseu 12 stații de autobuz cu lungimea stației de 25 m și lățimea de 3 m, dar și 407 de podețe care vor asigura accesul la toate proprietățile de pe traseu.

Execuția proiectului va debuta pe măsură ce Compania de Apă va avansa cu lucrările pe care le are de făcut la canalizarea menajeră pe traseu, care vor începe în primăvară. Acestea se adăugă la proiectele pe care municipalitatea zălăuană le are în vedere pentru modernizarea zonei Scala, refacerea platoului de marmură, a străzii Unirii și a zonei centrale, cu refacerea și modernizarea bulevardului.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Analiză: 2020-2021. Brisk Group - performanță în context pandemic.

Articolul următor

Austriecii de la Strabag, la vânătoare de ingineri în Satu Mare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share