Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Universitatea Tehnică, program în colaborare cu Porsche

Porsche Engineering România (PER) va organiza în acest an, la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN), un program destinat tinerilor care vor să se specializeze în domeniul auto.

Programul Model-Based Academy li se va adresa studenților de la UTCN. Centrul PER din Cluj-Napoca, implicat în proiecte de inteligenţă artificială pentru maşini autonome, a recrutat anul trecut 40 de angajaţi și-a extins sediul din cartierul Gheorgheni.

În 2020 acesta consemna 240 de angajaţi cu normă întreagă şi 24 de studenţi stagiari. Centrul din Cluj a fost implicat în proiecte în domeniul inteligenţei artificiale şi conducerii autonome pentru principalele mărci ale grupului Volkswagen. Odată cu creşterea de efectiv, PER şi-a extins spaţiul de birouri cu un etaj (600 mp), în clădirea în care s-a mutat.

La PER se lucrează pentru elaborarea de soluţii tehnologice avansate pentru testarea, conducerea şi siguranţa maşinilor autonome ale viitorului. În urma implicării sale active în mediul academic, PER oferă şansa studenţilor care absolvă programul său de master de la UTCN să îşi aprofundeze studiile, devenind stagiari, iar dacă se numără printre cei mai buni, angajaţi cu normă întreagă.

Filiala a pornit cu o echipă de doar șapte oameni la Cluj. Aceasta completează spectrul de servicii de inginerie furnizate de locaţiile din Weissach, Bietigheim-Bissingen (Germania), Praga, Ostrava (Cehia), Shanghai (China) şi Nardo (Italia). PER este deţinută integral de constructorul de maşini sport Porsche AG, cu sediul în Stuttgart.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Arobs a dezvoltat un dispozitiv de plată fără contact

Articolul următor

Descoperiți pachetele FMC pentru cereale și porumb!

Citește și:
Citeste mai mult

Cele 10 șantiere ale Bihorului în 2022

Printr-o postare pe pagina sa de Facebook, Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor a trecut în revistă cele…
Citeste mai mult

Investițiile Oradiei în sănătate în 2022

Potrivit informațiilor oferite de reprezentanții Direcției de Management Proiecte cu Finanțare Internațională (DMPFI) Oradea, în domeniul sanitar, anul…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share