Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Kanata pleacă de la BRK Financial

Compania de consultanță pentru afaceri Kanata Invest Corporation (KIC) a părăsit acţionariatul societății clujene de intermediere financiară BRK Financial Group.

KIC, deţinută de Daniel Almăşan, avea la ultima notificare 5,17% din BRK, echivalentul a 17 milioane de acţiuni. În 9 februarie tranzacţiile cu titlurile BRK au fost de 17,48 milioane de acţiuni, astfel încât Kanata şi-a lichidat întreaga deţinere în acea zi. Faţă de preţul mediu al acţiunii BRK din 9 februarie, de 0,09 lei, valoarea pachetului vândut de Kanata se ridică la circa 1,5 milioane de lei.

La finele lui 2019, KCI avea 9,98% din societatea de brokeraj din Cluj, conform unui raport al BRK. Pentru primele nouă luni ale lui 2020, BRK a raportat o pierdere de 2,23 milioane de lei, faţă de un profit net de 11,2 milioane în aceeaşi perioadă a anului 2019, când rezultatul a fost influenţat de vânzarea pachetului deţinut la Facos Suceava, potrivit Bursa.

Totuşi compania menţionează că faţă de situaţia de la şase luni, când BRK raporta o pierdere de 6,4 milioane de lei, trimestrul III din 2020 a înregistrat un rezultat net pozitiv de 4,2 milioane. BRK îşi va prezenta rezultatele financiare preliminare pentru anul trecut în 26 februarie. Acţiunile BRK (fosta Broker Cluj) au avut o apreciere de 14,6%, la 0,11 lei, ceea ce ridică valoarea de piaţă a societăţii la 37,3 milioane de lei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

USAMV Cluj va avea un centru de transfer de 7 milioane de euro

Articolul următor

MOL va ridica 14 benzinării pe autostrăzi, Rompetrol 12

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share