Auto Brașov Industrie Inovatii Lideri si afaceri Producători Slider Ultimele stiri

Schaeffler începe producția în masă a motoarelor electrice

Schaeffler resimte acum efectele deciziei sale de acum trei ani, când și-a propus să creeze o divizie de afaceri specifică pentru mobilitatea electrică, încă de la începutul anului 2018. Începerea producției de masă pentru mai multe produse, la toate nivelurile de electrificare este o mărturie a angajamentului de succes pe care Schaeffler și-l asumă în mobilitatea electrică și marchează statutul său de partener tehnologic pentru evoluția modului în care se mișcă lumea. „Ne-am transformat cu succes într-un furnizor de sisteme de acționare pentru soluții de mobilitate electrică sustenabilă și ne-am stabilit drept un partener de încredere pentru clienții noștri”, spune Matthias Zink, CEO Automotive Technologies la Schaeffler AG. Punctul cheie al diferenței Schaeffler este know-how-ul său la nivel de componente și sistem. „Suntem implicați în mobilitatea electrică de mai bine de 20 de ani și înțelegem cerințele trenului de rulare. Capacitatea noastră de inovare ca furnizor global în sectorul Automotive și de Industrie plus abilitățile noastre industriale puternice ne fac un partener preferat pentru clienții noștri.”

În ultimii ani, Schaeffler și-a consolidat progresiv nivelul de experiență în domeniul mobilității electrice printr-o serie de achiziții specifice. Achiziționarea Elmotec Statomat la sfârșitul anului 2018 a adăugat cunoștințe noi privind tehnologia înfășurării bobinelor, oferind Grupului Schaeffler o imagine completă asupra tuturor aspectelor industrializării motorului electric.

O altă achiziție de mare succes în 2016 a fost preluarea Compact Dynamics, un specialist în dezvoltarea conceptelor inovatoare de acționare electrică. Între timp, asocierea cu Schaeffler Paravan Technologie dezvoltă sistemul de direcție prin cablu, Space Drive steer-by-wire, o tehnologie cheie pentru conducerea autonomă.

Schaeffler furnizează tehnologii pentru toate sistemele de propulsie electrice. Producția în masă a punții de transmisie electrică, o componentă cheie a sistemelor de punți electrice, funcționează cu succes din 2017, oferind rapoarte optime de transmitere și transfer de putere de la motorul electric la roți. Aceasta este o componentă extrem de versatilă, cu o gamă largă de aplicații. La Audi e-tron, de exemplu, transmisiile cu punți electrice Schaeffler, cu modele structurale diferite, sunt utilizate pe ambele punți pentru capacitatea de tracțiune integrală. Iar Porsche Taycan este echipat cu o transmisie electrică coaxială Schaeffler cu randament ridicat pentru a asigura raportul de transmitere necesar pe puntea față. În 2020, transmisia coaxială a punții electrice i-a adus lui Schaeffler prestigiosul premiu PACE, considerat de industrie la nivel mondial drept semnul distinctiv pentru proiecte din domeniul automotive de succes. Schaeffler a asigurat, de asemenea, mai multe comenzi pentru „punțile electrice 3 în 1” complete, care combină motorul electric, unitatea de acționare și electronica de putere într-un singur sistem. Acestea sunt punți electrice performante de transmisie, cu densitate de putere avansată.

Anul acesta va începe producția de masă a modulelor hibride, a unităților de acționare hibridă și a transmisiilor cu punți complet-electrice. Baza producției de motoare electrice Schaeffler este o platformă tehnologică modulară, integrată. Experiența puternică a Schaeffler în domeniile producției și tehnologiei pentru toate componentele sistemelor de acționare electrică este cheia industrializării cu succes a produselor care sunt atât avansate din punct de vedere tehnologic, cât și extrem de profitabile. Împreună cu o serie de comenzi de producție în masă pentru motoarele electrice din sectorul autoturismelor, Schaeffler a atins recent o altă etapă, intrând pe segmentul aplicațiilor grele pentru vehiculele comerciale. Schaeffler a anunțat o comandă de producție în masă pentru motoare electrice cu tehnologie de înfășurare ondulată, o tehnologie care oferă densitate mare de putere, precum și avantaje în timpul asamblării.

Schaeffler a primit o comandă record pentru unitățile hibride dedicate. Din 2024, Schaeffler va livra o unitate de acționare întreagă cuprinzând două motoare electrice și transmisie cu electronică de putere integrată. O putere nominală a sistemului de 120 kW oferă performanțe similare mașinilor sport cu consum redus de combustibil. „Facem progrese excelente”, spune dr. Jochen Schröder, președintele diviziei E-Mobility. „Portofoliul nostru modular de produse ne permite să oferim soluții personalizate de producție de volum pentru a satisface orice cerință a clientului”, continuă dr. Schröder. Aceste succese din divizia E-Mobility reflectă poziția înaltă a companiei ca furnizor auto și industrial în general. Schaeffler este un furnizor de componente, sisteme și servicii, așa cum ilustrează portofoliul său complet de produse.

Related posts

UEFA amână Campionatul European de Fotbal. La București erau programate patru meciuri: venituri de 100 mln. euro

Ion Surdu

Liberty a finalizat achiziția activelor europene de la ArcelorMittal  

Ligia Voro

Hidroelectrica, Romgaz şi Transgaz, în top zece cele mai profitabile companii

Stefana Muresan

Constructorii de la ASA extind un parc logistic în Gilău

Nora Dumitrescu

Promovarea României se face la Brașov prin intermediul BBC: patru clipuri de promovare vor rula până în octombrie

Papuc Irina

Canadienii de la Bombardier, peste 600 de angajaţi în centrul de servicii din Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Niciun tronson din Autostrada Transilvania nu mai este blocat în prezent

Traian Dan

Draxlmaier Automotive, noi angajări în Hunedoara

Stefana Muresan

Leul, minim istoric în raport cu euro. Ministrul de Finanţe spune că situaţia bugetului este mai gravă decât cele mai pesimiste aşteptări

Papuc Irina

Târgul de Cariere Digital Oradea se desfășoară între orele 11:00 și 18:00

Traian Dan

Familia Filip, acționară la Electroplast, deschide un centru comercial într-o zonă aglomerată a Bistriței

redactia

Un segment din Autostrada Vestului, redeschis trafiului. Constructorul UMB, mobilizare foarte bună

redactia

Nistoran Dorin Liviu, numit preşedinte al CA al Romgaz

Stefana Muresan

Centru modern de relații cu clienții, inaugurat de SDEE Transilvania Nord la Oradea

Traian Dan

Clujul își face skatepark de 3 milioane de lei

Nora Dumitrescu

Star Transmission şi Star Assembly organizează Noaptea Lungă a Industriei

Stefana Muresan

Cel mai mare fond din lume, deţinut de un stat, a devenit acţionar la Digi şi Compa

Stefana Muresan

O bijuterie din Cluj, în finala unui concurs mondial de design

Nora Dumitrescu

Doi tineri din Sibiu vor să fie pionieri în francizarea studiourilor de fitness din România. Vând rețeta succesului celor care își doresc să facă afaceri din sălile de sport

Nicolae Pop

ING devine partenerul principal al GoTech World

Ligia Voro

Ambasadorul Federaţiei Ruse în România, vizită în Sălaj. Oportunități de afaceri

redactia

Compania CBA Nord Vest, 63 de magazine sub brandul Privat

Stefana Muresan

Antibiotice Iași reia producția de Paracetamol și Novocalmin® în regim de urgență

Papuc Irina

Investiții de 4,8 milioane euro, fonduri europene, pentru transformarea centrului Clujului

Stefana Muresan

Leave a Comment