Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Schaeffler începe producția în masă a motoarelor electrice

Schaeffler resimte acum efectele deciziei sale de acum trei ani, când și-a propus să creeze o divizie de afaceri specifică pentru mobilitatea electrică, încă de la începutul anului 2018. Începerea producției de masă pentru mai multe produse, la toate nivelurile de electrificare este o mărturie a angajamentului de succes pe care Schaeffler și-l asumă în mobilitatea electrică și marchează statutul său de partener tehnologic pentru evoluția modului în care se mișcă lumea. „Ne-am transformat cu succes într-un furnizor de sisteme de acționare pentru soluții de mobilitate electrică sustenabilă și ne-am stabilit drept un partener de încredere pentru clienții noștri”, spune Matthias Zink, CEO Automotive Technologies la Schaeffler AG. Punctul cheie al diferenței Schaeffler este know-how-ul său la nivel de componente și sistem. „Suntem implicați în mobilitatea electrică de mai bine de 20 de ani și înțelegem cerințele trenului de rulare. Capacitatea noastră de inovare ca furnizor global în sectorul Automotive și de Industrie plus abilitățile noastre industriale puternice ne fac un partener preferat pentru clienții noștri.”

În ultimii ani, Schaeffler și-a consolidat progresiv nivelul de experiență în domeniul mobilității electrice printr-o serie de achiziții specifice. Achiziționarea Elmotec Statomat la sfârșitul anului 2018 a adăugat cunoștințe noi privind tehnologia înfășurării bobinelor, oferind Grupului Schaeffler o imagine completă asupra tuturor aspectelor industrializării motorului electric.

O altă achiziție de mare succes în 2016 a fost preluarea Compact Dynamics, un specialist în dezvoltarea conceptelor inovatoare de acționare electrică. Între timp, asocierea cu Schaeffler Paravan Technologie dezvoltă sistemul de direcție prin cablu, Space Drive steer-by-wire, o tehnologie cheie pentru conducerea autonomă.

Schaeffler furnizează tehnologii pentru toate sistemele de propulsie electrice. Producția în masă a punții de transmisie electrică, o componentă cheie a sistemelor de punți electrice, funcționează cu succes din 2017, oferind rapoarte optime de transmitere și transfer de putere de la motorul electric la roți. Aceasta este o componentă extrem de versatilă, cu o gamă largă de aplicații. La Audi e-tron, de exemplu, transmisiile cu punți electrice Schaeffler, cu modele structurale diferite, sunt utilizate pe ambele punți pentru capacitatea de tracțiune integrală. Iar Porsche Taycan este echipat cu o transmisie electrică coaxială Schaeffler cu randament ridicat pentru a asigura raportul de transmitere necesar pe puntea față. În 2020, transmisia coaxială a punții electrice i-a adus lui Schaeffler prestigiosul premiu PACE, considerat de industrie la nivel mondial drept semnul distinctiv pentru proiecte din domeniul automotive de succes. Schaeffler a asigurat, de asemenea, mai multe comenzi pentru „punțile electrice 3 în 1” complete, care combină motorul electric, unitatea de acționare și electronica de putere într-un singur sistem. Acestea sunt punți electrice performante de transmisie, cu densitate de putere avansată.

Anul acesta va începe producția de masă a modulelor hibride, a unităților de acționare hibridă și a transmisiilor cu punți complet-electrice. Baza producției de motoare electrice Schaeffler este o platformă tehnologică modulară, integrată. Experiența puternică a Schaeffler în domeniile producției și tehnologiei pentru toate componentele sistemelor de acționare electrică este cheia industrializării cu succes a produselor care sunt atât avansate din punct de vedere tehnologic, cât și extrem de profitabile. Împreună cu o serie de comenzi de producție în masă pentru motoarele electrice din sectorul autoturismelor, Schaeffler a atins recent o altă etapă, intrând pe segmentul aplicațiilor grele pentru vehiculele comerciale. Schaeffler a anunțat o comandă de producție în masă pentru motoare electrice cu tehnologie de înfășurare ondulată, o tehnologie care oferă densitate mare de putere, precum și avantaje în timpul asamblării.

Schaeffler a primit o comandă record pentru unitățile hibride dedicate. Din 2024, Schaeffler va livra o unitate de acționare întreagă cuprinzând două motoare electrice și transmisie cu electronică de putere integrată. O putere nominală a sistemului de 120 kW oferă performanțe similare mașinilor sport cu consum redus de combustibil. „Facem progrese excelente”, spune dr. Jochen Schröder, președintele diviziei E-Mobility. „Portofoliul nostru modular de produse ne permite să oferim soluții personalizate de producție de volum pentru a satisface orice cerință a clientului”, continuă dr. Schröder. Aceste succese din divizia E-Mobility reflectă poziția înaltă a companiei ca furnizor auto și industrial în general. Schaeffler este un furnizor de componente, sisteme și servicii, așa cum ilustrează portofoliul său complet de produse.

Total
1
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Piața forței de muncă din Banat rămâne la un nivel constant în 2021. La fel și salariil

Articolul următor

SYKES îi ajută pe tineri prin programul FUTURE să se orienteze pe piața muncii

Citește si:
Total
1
Share