Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Piața forței de muncă din Banat rămâne la un nivel constant în 2021. La fel și salariil

Conducătorii a câteva sute de firme din zona Banatului au fost chestionate în cadrul unui sondaj pe tema pieței forței de muncă. Iar concluziile sunt că aceștia nu sunt nici optimiști, nici pesimiști pe acest subiect. Piața nu va fi prea mult afectată în cursul anului 2021, arată un raport întocmit de cei de la Hipo. Salariile plătite vor crește, dar nesemnificativ, mai spune studiul.

Pandemia a influențat și va influența în continuare activitatea economică din regiunea Banatului. Din fericire, se pare că activitatea economică este destul de puternică pentru a susține dezvoltarea acesteia. Opiniile patronilor și conducătorilor de societăți comerciale nu sunt pozitive, dar nici pesimiste, vor continua angajările, iar salariile plătite vor crește ușor.

Astfel, studiul arată că cele mai multe noi angajări se vor fac eîn domeniul comercial, urmat la mică distanță de cel al achizițiilor, IT și software, respectiv Customer Support și Client Service.

Ca și posturi disponibile pentru angajare, clasamentul este dominat de industria IT, urmată de Inginerie, Contabilitate și Cibernetică, semn că în zonă se caută forță de muncă ce dispune de înaltă calificare.

La capitolul salarizare, reprezentanții firmelor chestionate sunt de părere că sumele plătite vor crește cu maxim zece procente, în jumătate din răspunsuri, în timp de 41% din răspunsuri opinează că salariile vor rămâne la același nivel. Ca și facilități pentru angajați, în 2021 acestea sunt absolut banale, mai precis veșnicele tichete de masă, la care se adaugă acum munca de la domiciliu, care, surprinzător, este considerat un beneficiu de către patroni. Aceasta este explicabil, dacă vedem răspunsurile acordat la întrebarea referitoare a modul în care se va desfășura activitatea: 35% parțial remote și parțial de la birou, 28% temporar remote. Deci, șefii vor să-și controleze mai bine angajații și … să fie șefi.

Se mai vorbește la capitolul beneficii despre abonamente la clinici de sănătate și bonusuri de performanță.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

MOL va ridica 14 benzinării pe autostrăzi, Rompetrol 12

Articolul următor

Schaeffler începe producția în masă a motoarelor electrice

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share