Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Asaltul caselor pasive. Apare o nouă unitate de producție în Ardeal

Producătorul de case pasive Biobuilds va deschide anul acesta, la Cluj, o fabrică automatizată 100% pentru panouri prefabricate. Acesta a realizat  investiții de 8 milioane de euro în producția de pereți din materiale prefabricate.

Compania autohtonă și-a propus ca în acest an să rupă din monopolul deținut de casele convenționale pe piața imobiliară din România. Biobuilds deține o unitate semiautomatizată în Moreni (Dâmbovița), ce produce pereți prefabricați din cadre de lemn și termoizolație din paie presate.

Fabrica va atinge o capacitate de producție de 3 case pe săptămână. Prin investițiile în procesul de producție, constructorul român a reușit scăderea prețului final al caselor pasive. Aceasta a inițiat, la Cluj-Napoca, Sol Residence, primul cartier de case pasive premium din Europa de Est, aflat în dezvoltare.

Biobuilds este un brand românesc fondat în 2013 de antreprenorii Alin Muste și Viorel Ember. Compania a construit Casa RIA (la Târgoviște), una dintre cele mai eficiente case pasive din lume. În ultimii ani, compania a format o echipă de specialiști în arhitectură, proiectare și inginerie.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Castelul Banffy, reabilitat cu 6,5 milioane de euro

Articolul următor

Prima Development Group a finalizat 640 de apartamente în 2021, în Oradea și București

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share