Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Castelul Banffy, reabilitat cu 6,5 milioane de euro

Consiliul Județean (CJ) Cluj a desemnat, în urma soluționării definitive de către Curtea de Apel Cluj a contestațiilor formulate, câștigătorul licitației privind lucrările de reabilitare a imobilului-clădire Castel Banffy și a parcului-monument din localitatea Răscruci.

„Începe restaurarea acestei veritabile perle arhitectonice, un castel de o valoare culturală și istorică inestimabilă pe care îl avem în proprietate. Ne dorim ca lucrările să se deruleze cât mai alert, astfel încât castelul să poată fi inclus în circuitul turistic și al evenimentelor culturale, cu toate beneficiile ce decurg de aici”, a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

În valoare de 27,6 milioane de lei, fără TVA, lucrările de restaurare și conservare a castelului vor debuta după semnarea contractului de execuție și vor avea un termen de finalizare de maximum 24 de luni din momentul emiterii ordinului de începere.

Din cuantumul total al lucrărilor, 19,5 milioane reprezintă valoarea lucrărilor finanțate din fonduri europene ca urmare a proiectului câștigat de CJ în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020. CJ Cluj urmărește prin intermediul proiectului punerea în valoare a ansamblului monument istoric prin schimbarea funcțiunii castelului în centru cultural cu standarde ridicate de finisare și dotare.

Va fi amenajat un centru cultural reprezentativ pentru județul Cluj, prin restaurarea clădirii și a zonei aferente, cu realizarea unor funcțiuni care să permită organizarea de evenimente culturale precum și deschiderea castelului pentru vizitarea de către publicul larg.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Despăgubiri de 1 milion de euro pe Autostrada Transilvania

Articolul următor

Asaltul caselor pasive. Apare o nouă unitate de producție în Ardeal

Citește și:
Citeste mai mult

EXPO REAL: Exhibitor number up 50 percent

Over 1,900 exhibitors registered Innovative solutions concentrated in Hall A3 Overarching topics: ESG, housing, interest rate policy, climate…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share