Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Despăgubiri de 1 milion de euro pe Autostrada Transilvania

Valoarea calculată de stat pentru proprietățile care vor trebui expropriate pentru construirea șoselei de mare viteză pe teritoriile a două județe din Ardeal este de 4,7 milioane de lei.  

Ministerul Transporturilor a înaintat un proiect prin care propune exproprierea a 1.001 de imobile pentru construirea tronsoanelor din A3 cuprinse între Sălaj și Cluj. Suma aferentă despăgubirilor va fi alocată de la bugetul de stat, prin cel al ministerului.

“Pentru realizarea lucrărilor pentru obiectivul de investiții Autostrada Braşov – Târgu-Mureș – Cluj – Oradea, secțiunea 3B Mihăiești – Suplacu de Barcău, este necesară dobândirea prin expropriere a unei suprafețe de 3 milioane mp, aferentă a 1.001 de imobile proprietate privată, situate pe raza localităților Sânpaul (Cluj) și Zimbor, Sânmihaiu Almașului, Românași, Treznea, Zalău (Sălaj”, conform Ministerului Transporturilor.

Autostrada Transilvania, corelată cu Autostrada Bucureşti – Braşov va asigura o legătură directă între România, centrul şi vestul Europei. Proiectul Autostrăzii Transilvania (Braşov – Borş), parte din A3, a început în 2004, în baza unui contract – estimat inițial la 1,5 miliarde de euro, ulterior ridicat la 2,2 miliarde, iar apoi la 7 miliarde – încheiat cu compania americană Bechtel, ce trebuia executat până în 2012.

Acesta a suferit modificări, fiind reziliat în 2013. Pentru 12,5% din autostradă statul a plătit Bechtel 1,2 miliarde de euro. A3 a fost împărțită inițial de autoritățile române în două proiecte independente, București – Brașov și Brașov – Cluj – Borș, lungimea sa totală fiind de 584 km.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aplicație care transformă telefonul mobil în POS, lansată de Global Payments și o bancă din România

Articolul următor

Castelul Banffy, reabilitat cu 6,5 milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Milionari din sucuri și ape minerale

Cei mai mari producători de sucuri și ape minerale din România sunt producătorii băuturilor Coca Cola, Roua Munților,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share