Real Estate Ultimele stiri

Mihai Pătrulescu se alătură echipei CBRE pentru a coordona departamentul de Investment Properties

CBRE, liderul pieței de consultanță imobiliară, își continuă dezvoltarea rapidă și își consolidează echipa de management din România prin recrutarea unui nou talent, Mihai Pătrulescu. Mihai va coordona departamentul de investiții imobiliare al CBRE România din funcția de Head of Investment Properties, lucrând îndeaproape și cu echipele companiei din Europa Centrală și de Est.

„Volumul investițiilor imobiliare din Europa Centrală și de Est (CEE) a atins 13 mld. euro în 2020 și ne așteptăm la o redresare treptată în 2021, cu un ritm de creștere de o cifră. 2021 se conturează a fi un an în care se vor pune bazele pentru tranzacțiile complexe în întreaga regiune și estimăm să vedem rezultatele în 2022. Colaborarea strânsă între echipele regionale devine acum mai importantă ca oricând”, a declarat Andreas Ridder, Managing Director CEE, CBRE.

Cu o vastă pregătire financiară, Mihai Pătrulescu aduce o abordare diferită în piața de investiții, având experiență în gestionarea proiectelor complexe, analiză financiară și project management pentru tranzacții majore cu portofolii imobiliare.

„Piața imobiliară se confruntă cu o transformare fără precedent și echipele pe care le construim astăzi vor face diferența în piața de mâine. Mihai este un nou talent și un profesionist foarte apreciat, iar eu îi admir în mod special determinarea. Cei 20 de ani de experiență în piața imobiliară mi-au arătat că energia pozitivă este mereu cheia echipelor performante și sunt sigur că Mihai va fi un atu important pentru CBRE ”, a afirmat Răzvan Iorgu, Managing Director, CBRE România.

Înainte de a se alătura echipei CBRE România, Mihai Pătrulescu a ocupat funcții cheie ca Senior Investment Associate și Head of Strategic Analysis într-o altă companie imobiliară, fiind implicat în tranzacții complexe cu portofolii de proprietăți.

„În ultimii trei ani, România a atras mai puțin de 5% din totalul volumului de investiții imobiliare din Europa Centrală și de Est, similar cu Slovacia, în timp ce piețe precum Ungaria și Polonia au generat între 20 și 40% din volumul total. Consider că aceste cifre indică o evaluare greșită a riscului de preț. Cu o nouă abordare, folosind know-how-ul din domeniul finanțelor și economiei, alături de înțelegerea profundă a pieței pe care CBRE o are în toate sectoarele imobiliare, sunt convins că vom atrage în curând noi cereri din partea marilor investitori”, a declarat Mihai Pătrulescu, Head of Investment Properties, CBRE Romania.

Mihai Pătrulescu îl înlocuiește pe Gijs Klomp, care a ocupat poziția de Head of Investment Properties în ultimii doi ani. Gijs a decis să profite de oportunitatea oferită de CTP, unul dintre cei 5 dezvoltatori principali de spații industriale din Europa și să ocupe funcția de Head of Business Development.

Volumul investițiilor din România a totalizat 588,5 mil. euro în 2020, aproape jumătate din valoarea înregistrată în ultimul an record 2019, dar similară cu cea din 2015, an în care piața și-a reluat creșterea în urma crizei globale financiare. Anul 2020 s-a încheiat favorabil pentru piața investițiilor în clădiri de birouri, după ce fondul de investiții S IMMO, consiliat de CBRE, a agreat termenii contractuali pentru achiziționarea în avans a clădirilor de birouri Campus 6.2 și 6.3, pentru suma de aproximativ 97 mil. euro.

Conform sondajului CBRE, Romanian Investment Sentiment Survey, indiferent de tipul de proprietate, locația rămâne unul dintre principalele criterii pentru investitorii dornici de expansiune. Același sondaj a relevat faptul că birourile rămân cel mai căutat produs imobiliar de către investitori, dar a evidențiat și o creștere a interesului pentru sectorul industrial.

În Europa, volumul investițiilor imobiliare comerciale a atins 275 mld. euro în 2020, în scădere cu 17% față de 331 mld. euro din 2019, o performanță mai bună decât se anticipase inițial având în vedere pandemia Covid-19, arată datele CBRE.

*CBRE a înregistrat vânzarea portofoliului NEPI Rockcastle în 2019, conform Contractului de vânzare-cumpărare încheiat între părți. Dacă tranzacția, care s-a finalizat în 2020, ar fi fost înregistrată tot în 2020, volumul tranzacțiilor s-ar fi ridicat la 897 mil. euro, reprezentând o creștere cu 22% față de 2019.

Related posts

Două drumuri din Sălaj, modernizate cu banii Europei

Nora Dumitrescu

Depozitele persoanelor fizice și juridice au crescut cu aproape 10% luna trecută, depășind 355 miliarde de lei

Papuc Irina

Wizz Air anunță o nouă rută din Sibiu spre Tel Aviv

Stefana Muresan

Top 10 predicții Colliers pentru piața imobiliară în 2021. Un an al revenirii?

Ion Surdu

Prival va strânge deșeurile din Turda cu autospeciale Ford

Nora Dumitrescu

[Enjoy Transylvania!] From El Camino, passing through Via Maria Theresia, to Via Transilvanica

Transilvania Business

Aerogara din Cluj își instalează echipamente de scanare de 6 milioane euro

Nora Dumitrescu

Clujul, conectat aerian cu Heathrow și Amsterdam

Nora Dumitrescu

CNAIR, 6 milioane de euro pentru lotul 3 Sebeş-Turda, constructor Tirrena Scavi

Stefana Muresan

VCST Automotive Production, angajări masive în Alba

Stefana Muresan

Transformarea digitală: direcția principală spre o societate mai inteligentă la Sibiu Innovation Days 2020

Nicolae Pop

Timișoara: 2.000 de angajaţi vor lucra sub sigla Ericsson

Stefana Muresan

Se profilează un mall de 10 milioane de euro la Turda

Nora Dumitrescu

OFICIAL: Ford supendă temporar producția la fabricile sale din Europa, inclusiv la Craiova

Ligia Voro

Proiect unic la Alba Iulia: Muzeu al Copilului. Investiția se ridică la 2,5 milioane de euro

Papuc Irina

Un bărbat din Alba face bani frumoși după ce a mizat pe una dintre cele mai profitabile și rare afaceri în agricultură

redactia

Paza automatizată reduce substanțial cheltuielile firmelor. Soluția oferită de Gombos Security

redactia

SG EBS, o noua extindere in West Gate

Transilvania Business

SC Alfadin Com, de la exploatare la eficiență, în sectorul prelucrării lemnului

Stefana Muresan

Borsec, Gerovital și Arctic, pe primele poziții în top 100 cele mai puternice branduri românești 2017

Stefana Muresan

A doua secțiune a Autostrăzii Sibiu-Pitești, în licitație: proiectarea și execuția a 31 km pentru un contract de 4,6 miliarde lei

Ion Surdu

Raport SVN: Piața rezidențială din Transilvania doboră noi recorduri

Traian Dan

11 milioane euro pentru Vida Herastrau

Stefana Muresan

Pentagonul investește peste 130 milioane dolari la Câmpia Turzii

redactia

Leave a Comment