Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clusterele din Transilvania și Moldova s-au reunit la început de an

Asociația Smart Transilvania (AST) a participat la o întâlnire informală de iarnă organizată de Clusterul Textil Astrico Nord-Est și de Asociația Clusterelor din România (Clustero).

Din delegația clujeană au făcut parte reprezentanții AST Felix Arion (AgroTransilvania Cluster), Ciprian Morcan  (Cluster Mobilier Transilvania), Bianca Muntean (Transilvania IT Cluster), Nicoleta Precup (New Material Romania Cluster), Transylvania Energy Cluster, Cluster Industrii Creative. Astrico este primul cluster din industria textilă din țară și deține medalia de argint pentru excelență în managementul de cluster.

Clustero, organismul reprezentativ la nivel național al clusterelor din România, cuprinde aceste ecosisteme industriale ce reunesc în componența lor întreprinderi, organizații de cercetare-dezvoltare-inovare, autorități publice din toate domeniile de activitate ale economiei naționale. Acesta reprezintă 2.000 de întreprinderi, 198.000 de angajați, 8,7 miliarde de lei cifră de afaceri, 2,6 miliarde de euro exporturi.

Clustero a formulat mai multe măsuri instituțiilor statului, în pandemie: demararea de urgență a efectuării plăților datorate companiilor pentru crearea de lichidități; proceduri simplificate pentru acordarea directă a unor ajutoare de stat (granturi); șomaj tehnic pentru organizațiile nonguvernamentale; prelungirea perioadei de contractare a proiectelor europene; revizuirea plafoanelor ajutoarelor de stat, mai ales a celor de minimis.

Total
3
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Constructorii din Turda, gata de finalizarea ansamblului SCP Baciu

Articolul următor

Tehnologia GPL, integrată de inginerii români și instalată la Mioveni, contribuie la scăderea emisiilor de dioxid de carbon ale vehiculelor A

Citește și:
Citeste mai mult

Tichete cadou de Ziua Bărbatului

Propunerea vine din partea Gabrielei Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. „Vin cu o veste bună…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
3
Share