Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Constructorii din Turda, gata de finalizarea ansamblului SCP Baciu

Producătorul de prefabricate turdean ASA Cons (ACT) a intrat în faza finală la noul ansamblu rezidențial realizat pentru dezvoltatorul imobiliar Someșul Cald Producție (SCP) în comuna Baciu.

ACT a început în toamnă asamblarea coloanelor prefabricate pe amplasamentul complexului rezidențial Baciu C1+C2. Ca investitor și dezvoltator apare SCP, proiectul fiind elaborat de arhitecții de la Prologis Consulting. Cele două blocuri ale ansamblului sunt construite cu ultima tehnologie de know-how european pentru elemente prefabricate moderne de beton, îmbinări speciale, piese încorporate, prefabricatele fiind turnate la fața locului.

“Este cel mai complet proiect prefabricat din beton pentru segmentul rezidențial din România după era comunistă. Sarcina noastră principală a fost de a genera un proiect ecologic, cu cea mai mică poluare fonică posibilă, fără a genera deșeuri și materiale la fața locului și în cel mai scurt timp posibil”, conform ACT.

Structurile prefabricate au fost montate în două luni, componentele produse în fabrica ACT și în locurile de producție ale partenerilor fiind toate instalate direct la fața locului, cu o macara mobilă și o platformă de ridicare. ACT lucrează la stadionul Sepsi Sf. Gheorghe și la mai multe magazine din rețeaua Dedeman.

Societatea turdeană face parte din grupul Consolis, lider european în livrarea soluţiilor în domeniul construcţiilor, specializat în producţia elementelor din beton cu performanţe înalte. Consolis are 10.000 de angajați în 30 de țări și a generat venituri de 1,3 miliarde de euro în 2013. Principalele companii de construcții din județul Cluj erau anul trecut Wincon (afaceri de 276 de milioane de lei), ACI (224 de milioane), Tellus (116 milioane), Hexagon (80 de milioane), TCI (76 de milioane).

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Festivalul „D’ale porcului”, în 27 februarie la Complex President din Băile Felix

Articolul următor

Clusterele din Transilvania și Moldova s-au reunit la început de an

Citește și:
Citeste mai mult

Licitație pentru Parcul Industrial Marghita

Vineri, 3 februarie, a fost lansată procedura de licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor la Parcul Industrial Marghita.…
Zi de Zi știri economice:
Total
1
Share