Agricultura Antreprenori Bihor Comert Gastronomie Slider Traditional Ultimele stiri

Festivalul „D’ale porcului”, în 27 februarie la Complex President din Băile Felix

Cea de-a VII-a ediție a Festivalului-concurs „D’ale porcului” va fi una adaptată perioadei de criză sanitară mondială. Dată fiind imposibilitatea de a organiza varianta „clasică”, cu public, a evenimentului gastronomic, acesta se va desfăşura sub forma unui concurs de degustare.

Concret, echipele, primăriile înscrise în concurs vor livra juriului produsele gata preparate, „de acasă”, într-o zi şi un loc prestabilite. La finalul zilei, juriul va stabili şi anunţa câştigătorii.

Concursul va avea loc sâmbătă, 27 februarie 2021, la Taverna din cadrul Complexului President din Băile Felix. Produsele vor fi livrate juriului între orele 10:00 şi 15:00.

Ce se jurizează

Pachetul” de concurs trebuie să conţină: pălincă (2 X 0,5 l), cârnaţi (minimum o jumătate de metru), caltaboşi (minimum o jumătate de metru), toroş (minimum 0,5 kg), produs local special, platou afumături (minimum 0,5 kg), vin (2 X 1 l). Organizatorii recomandă utilizarea ambalajelor reciclabile – sticlă, hârtie, carton, aluminiu etc.

Juriu de profesioniști

Juriul principal este format exclusiv din bucătari profesionişti:

Ştefan Bercea – preşedintele Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism (ANBCT România); Ciprian Nicolescu – mentorul şi antrenorul echipei naţionale de bucătari (seniori) a României la Olimpiada gastronomică 2020; Adrian Neag – directorul de programe al ANBCT România; Lavinia Maier – executive chef „Graf” Oradea; Alexandru Şandrău – executive chef „Complex President” Băile Felix; Bogdan Vandici – câştigător „Chefi la cuţite” 2018, medalie de argint la Olimpiada tinerilor bucătari 2019; Eugen Bar – fost participant la Campionatul mondial de gastronomie; Nicolae Pop – directorul Fesivalului.

Juriul principal va fi completat de reprezentanţii unor parteneri, sponsori, invitaţi, care vor juriza separat de acesta, pentru premii speciale.

Ştefan Oprea – preşedintele Asociaţiei Disciples Escoffier România; Eugen Capră – directorul general Industria Cărnii.ro, CARNEXPO; Constantin Danciu – directorul de dezvoltare „Hygienium”; Simona Bișboacă – owner „Phenalex”; Ioan Şora – preşedintele Asociaţiei Comunelor din România – Filiala Bihor.

Juriul va acorda acorda cel puţin 11 premii, după cum urmează: Cea mai bună pălincă; Cei mai buni cârnaţi; Cei mai buni caltaboşi; Cel mai bun toroş; Cel mai bun produs local special; Cel mai bun platou de afumături; Cel mai bun vin; Premii speciale; Marele premiu (I, II, III). Premiile vor conta în produse şi servicii oferite de partenerii şi sponsorii Festivalului: EuroPlast România, Komfort Wood Oradea, Complex President – Băile Felix, TEC, Panebo, BricoDepot, Phenalex, Zetea de Transilvania, Hygienium, Ok Clean, Mömax etc.

Prezentarea juriului şi anunţarea câştigătorilor vor fi transmise în direct pe reţelele de socializare.

Festivalul este organizat de Asociaţia Culturală D’art (deţinătoarea mărcii înregistrate „D’ale porcului”), în colaborare cu Asociaţia Comunelor din România (ACoR) – Filiala Judeţeană Bihor, sub patronajul Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism (ANBCT) România.

Related posts

S-a lansat licitația pentru proiectarea și execuția Parcului Științific și Tehnologic Bihor

Traian Dan

Agricultura de precizie devine noua normă în Corteva, compania-fanion din această industrie

redactia

Companiile se așteaptă la o scădere semnificativă a afacerilor

redactia

Transgaz, investiție de 360 de mil. euro pentru realizarea conductei ce va prelua gazele din Marea Neagră

Stefana Muresan

Vinurile de Buziaș și Silagiu, promovate de VINVEST la Târgul de Turism al României

Stefana Muresan

Atenție, ardeleni! Parcarea în Iulius Mall Cluj, taxată din 17 februarie

Nora Dumitrescu

Romaqua Group Borsec donează 500.000 de lei spitalelor Matei Balș și Victor Babeș

Nicolae Pop

Peste 1.000 de joburi pentru bihoreni la „Bursa absolvenţilor”

Traian Dan

Maramureșul va avea fond de solidaritate cu famiile afectate economic

Nora Dumitrescu

Afacerile Adeplast s-au majorat cu 20% anul trecut

Stefana Muresan

Autostrada Sebeș-Turda, între datele de pe hârtie și realitatea de pe teren la începutul anului

Papuc Irina

Ediția de primăvară a Târgului de Cariere Oradea se va desfășura online

Traian Dan

Ministrul transporturilor: “Vom scăpa de senzația de înghesuială pe autostrăzi”

Nora Dumitrescu

Gigantul american Emerson, profit de peste 10 mil. euro cu campusul industrial din Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Osea Interiors, un nume nou se lansează pe piața de amenajări interioare high-end și luxury

Ligia Voro

Un castel celebru din Mureş transformat de Biserică în hotel

redactia

Proiect european de 4,9 mil. euro pentru dezvoltarea turismului în staţiunea Băile Turda

Stefana Muresan

Cum va arăta fabrica elvețienilor de la ALU MENZIKEN

Stefana Muresan

ASF așteaptă documentele doar în format electronic

Ligia Voro

NOTE FURNITURE, mobilier din lemn masiv de cea mai înaltă calitate

Tirdea Ionut

Helios Phoenix: We are continuously looking at BTS projects

Ionut Oprea

Prezenti in Brasov, Timisoara si Bucuresti, francezii de la Atos anunta noi angajari

Stefana Muresan

Cele mai citite articole publicate pe site-ul Transilvania Business în 2018

redactia

USAMV atacă piața supermarketurilor

Stefana Muresan

Leave a Comment