Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Festivalul „D’ale porcului”, în 27 februarie la Complex President din Băile Felix

Cea de-a VII-a ediție a Festivalului-concurs „D’ale porcului” va fi una adaptată perioadei de criză sanitară mondială. Dată fiind imposibilitatea de a organiza varianta „clasică”, cu public, a evenimentului gastronomic, acesta se va desfăşura sub forma unui concurs de degustare.

Concret, echipele, primăriile înscrise în concurs vor livra juriului produsele gata preparate, „de acasă”, într-o zi şi un loc prestabilite. La finalul zilei, juriul va stabili şi anunţa câştigătorii.

Concursul va avea loc sâmbătă, 27 februarie 2021, la Taverna din cadrul Complexului President din Băile Felix. Produsele vor fi livrate juriului între orele 10:00 şi 15:00.

Ce se jurizează

Pachetul” de concurs trebuie să conţină: pălincă (2 X 0,5 l), cârnaţi (minimum o jumătate de metru), caltaboşi (minimum o jumătate de metru), toroş (minimum 0,5 kg), produs local special, platou afumături (minimum 0,5 kg), vin (2 X 1 l). Organizatorii recomandă utilizarea ambalajelor reciclabile – sticlă, hârtie, carton, aluminiu etc.

Juriu de profesioniști

Juriul principal este format exclusiv din bucătari profesionişti:

Ştefan Bercea – preşedintele Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism (ANBCT România); Ciprian Nicolescu – mentorul şi antrenorul echipei naţionale de bucătari (seniori) a României la Olimpiada gastronomică 2020; Adrian Neag – directorul de programe al ANBCT România; Lavinia Maier – executive chef „Graf” Oradea; Alexandru Şandrău – executive chef „Complex President” Băile Felix; Bogdan Vandici – câştigător „Chefi la cuţite” 2018, medalie de argint la Olimpiada tinerilor bucătari 2019; Eugen Bar – fost participant la Campionatul mondial de gastronomie; Nicolae Pop – directorul Fesivalului.

Juriul principal va fi completat de reprezentanţii unor parteneri, sponsori, invitaţi, care vor juriza separat de acesta, pentru premii speciale.

Ştefan Oprea – preşedintele Asociaţiei Disciples Escoffier România; Eugen Capră – directorul general Industria Cărnii.ro, CARNEXPO; Constantin Danciu – directorul de dezvoltare „Hygienium”; Simona Bișboacă – owner „Phenalex”; Ioan Şora – preşedintele Asociaţiei Comunelor din România – Filiala Bihor.

Juriul va acorda acorda cel puţin 11 premii, după cum urmează: Cea mai bună pălincă; Cei mai buni cârnaţi; Cei mai buni caltaboşi; Cel mai bun toroş; Cel mai bun produs local special; Cel mai bun platou de afumături; Cel mai bun vin; Premii speciale; Marele premiu (I, II, III). Premiile vor conta în produse şi servicii oferite de partenerii şi sponsorii Festivalului: EuroPlast România, Komfort Wood Oradea, Complex President – Băile Felix, TEC, Panebo, BricoDepot, Phenalex, Zetea de Transilvania, Hygienium, Ok Clean, Mömax etc.

Prezentarea juriului şi anunţarea câştigătorilor vor fi transmise în direct pe reţelele de socializare.

Festivalul este organizat de Asociaţia Culturală D’art (deţinătoarea mărcii înregistrate „D’ale porcului”), în colaborare cu Asociaţia Comunelor din România (ACoR) – Filiala Judeţeană Bihor, sub patronajul Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism (ANBCT) România.

Total
155
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Târgul de Cariere se va desfășura online în perioada 18 martie – 23 aprilie

Articolul următor

Constructorii din Turda, gata de finalizarea ansamblului SCP Baciu

Citește si:
Citeste mai mult

Cardurile emise de BT devin eco-friendly

Banca Transilvania a emis primul card de debit Visa Classic din România din elemente reciclabile. Instituția bancară își…
Total
155
Share