Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Viitorul digitalizării din România dezbătut la Cluj-Napoca

Transformarea digitală și viitorul digitalizării în România au fost principalele teme de discuție în cadrul evenimentului Romania’s Digital Future: Digital Transformation Opportunities organizat de Transilvania Digital Innovation Hub. Acest eveniment local desfășurat  sub egida EU Industry Week 2021 a reprezentat un real succes, fiind vizualizat de peste 600 de ori în mediul online.

În cadrul primei părți a evenimentului au luat cuvântul domnul Cristian Otgon, șeful departamentului INNO – Rethinking business ADR NV, doamna Bianca Muntean, coordonator Transilvania DIH, domnul Felix Arion, manager AgroTransilvania Cluster, domnul Ciprian Morcan, manager al Clusterului Mobilier Transilvan, domnul Răzvan Sima CEO RF Meter, dar și doamna Elena Angiolini, ofițer de programe al unității „Transformarea digitală a ecosistemelor industriale” din DG CONNECT, Comisia Europeană  care a vorbit despre Centrele de Inovare Digitală în programul Europa Digitală. În cea de-a doua parte a evenimentului s-a discutat despre tranziția digitală, despre Industry 4.0 și despre implicațiile digitalizării în economie. Speakerii care au intervenit sunt: domnul Daniel Coșnița, președintele Clustero, domnul Răzvan Deșliu, consultant independent pentru accesarea de fonduri europene și expert în competitivitate, politică industrială și proprietate industrială și domnul Cătălin Balan, expert independent în politici publice al Ministerului Economiei.

Prezent în cadrul evenimentului, domnul Cristian Otgon a subliniat importanța creării unui dialog între  ecosisteme și autoritățiile naționale  pentru a se facilita adoptarea transformării regionale.

Cristian Otgon, șef departament INNO – rethinking business ADR NV „Adoptarea transformării digitale este un proces anevoios. Așa cum ne-a învățat anul 2020 această transformare digitală se poate realiza, dacă nu de bună voie, atunci și cu forța. (…) Trebuie să creăm dialog între actorii regionali, locali și cadrul național pe care îl avem, pentru a putea să implementăm soluțiile pe care transformarea digitală le oferă în jurul nostru.”

Bianca Muntean, coordonatorul Transilvania DIH, a vorbit despre activitatea Centrului de Inovare Digitală pe care îl coordonează, dar și despre Asociația Centrelor de Inovare Digitală din România, RODIH, a cărui scop este tocmai crearea unui cadru de dialog între autorități și ecosistemele locale și regionale.

Bianca Muntean, coordonator Transilvania DIH: „Ceea ce facem noi aici în regiunea de Nord-Vest este o inițiativă care este deschisă colaborării, atât internaționale, dar mai ales la nivel național. Ca atare, am creat asociația Centrelor de Inovare Digitală din România (RODIH) prin care, dorim să deschidem și să fim în permanență într-un dialog, atât cu autoritățile publice la nivel național și regional, dar ne dorim să găsim cele mai bune metode prin care să vedem care este nevoia reală de digitalizare pe de o parte și să vedem care sunt și cele mai bune activități prin care putem sprijini acest proces de transformare digitală. Pentru că este o provocare! De aceea încercăm să ne unim forțele cu colegii din celelalte Centre de Inovare Digitală din România și să avem o voce comună”

Înregistrarea se poate urmări pe pagina de facebook Transilvania Digital Innovation Hub.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Poșta Română își face linie de sortare de 3 milioane €

Articolul următor

Lactatele USAMV Cluj au primit certificarea bio

Citește și:
Sălajul are nevoie de autostrăzi pe bune, nu doar pe hârtie.
Citeste mai mult

Autostrăzile pe hârtie ale Sălajului

În teorie, județul din Nord-Vestul României trebuia să aibă finalizate trei secțiuni din Autostrada Transilvania (A3), practic încă…
În cadrul galei de decernare a Premiilor Progresiv 2023, eveniment care premiază inovația și performanța în piața de retail & FMCG, Farmec a ridicat trofeul la categoria Best New Non-food Product, pentru cea mai recentă gamă lansată: Gerovital Must Have.
Citeste mai mult

Farmec ia premii în serie la București

Trei distincții au fost obținute, în ultima perioadă, de către fabricantul de produse cosmetice din Cluj-Napoca. În cadrul…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
1
Share