Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Poșta Română își face linie de sortare de 3 milioane €

Până la finalul acestui an, Compania Națională Poşta Română (CNPR) va achiziţiona o linie de sortare automatizată la Centrul de Tranzit Cluj, care va genera o creştere a eficienţei pe lanţul de distribuţie şi livrare.

Prin astfel de investiţii în automatizări va crește capacitatea de procesare a volumelor poştale, se vor reduce gradul de eroare umană şi timpii de livrare. Investiţia se ridică la 14,8 milioane lei. Pentru automatizarea proceselor logistice, CNPR va înfiinţa Centrul de Tranzit Bucureşti Nord-Otopeni, cu 93 de milioane de lei, care va duce la creşterea operabilităţii, sporirea eficienţei în viteza de prelucrare a volumului de trimiteri în capitală, reducerea timpilor de livrare şi creşterea cifrei de afaceri.

Până în 2023, CNPR va implementa un sistem informatic integrat şi centralizat, bazat pe tehnologii şi arhitecturi moderne care îndeplinesc cerinţele de performanţă, utilizare eficientă a resurselor de calcul şi securitate a datelor, cu menţinerea funcţionalităţii serviciilor existente.

Se va implementa un nou sistem informatic de gestiune care va înlocui modulele din aplicaţiile utilizate pentru domeniile economic, comercial, resurse umane, imobiliar, parc auto şi operaţional. Urmează achiziţii specifice componentelor hardware şi software, bugetul fiind de 128 de milioane de lei.

Un pas vital va fi autorizarea CNPR e ca instituţie de plată pentru crearea birourilor financiare şi punerea la dispoziţia cetăţenilor a conturilor poştale pentru a beneficia de o gamă largă de servicii financiare, integrate într-o singură soluţie software. Ulterior, va fi făcută trecerea de la conturi poştale la conturi bancare.

Alte investiții vizează servicii de comerț electronic, schimbarea flotei auto cu flotă electrică, servicii de curierat complet automatizat, introducerea roboticii (scanare coduri de bare – procese de sortare) şi inteligenţei artificiale (programe de machine learning, optimizarea traseelor de curierat).

„Trecerea la noua eră informaţională, transformarea digitală prin comunicarea electronică, comerţul online reprezintă oportunităţi în întărirea rolului şi locului Poştei Române în societatea românească”, a declarat Horia Grigorescu, directorul CNPR. Dezvoltarea şi optimizarea serviciilor vor beneficia de un credit de 200 de milioane lei de la EximBank, bugetare proprie și accesare de fonduri nerambursabile.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Grupul BT a ieșit în câștig cu 300 de milioane de euro

Articolul următor

Viitorul digitalizării din România dezbătut la Cluj-Napoca

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share