Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Grupul BT a ieșit în câștig cu 300 de milioane de euro

Banca Transilvania Cluj a ajuns la active de 22 de miliarde de euro la finele anului trecut. Profitul net s-a ridicat la 1,45 de miliarde de lei la nivel de grup și la 1,19 miliarde la nivel de bancă.

Activele grupului BT au ajuns la finalul anului trecut la 107 miliarde de lei. Creditele au crescut până la 42 de miliarde lei, iar depozitele au ajuns la 90 de miliarde lei, din care 61 de miliarde ale clienţilor persoane fizice, iar 29 de miliarde, ale persoanelor juridice.

“Rezultatele pe 2020 consolidează capitalizarea deja robustă a BT, ajungând la capitaluri proprii de 9,5 miliarde lei, +12% față de 2019. BT are 70% capital românesc şi 34.000 de investitori direcţi persoane fizice.

Profitul net consolidat al grupului este de 1,45 miliarde de lei, din care cel al băncii de 1,19 miliarde. Profitul operațional al băncii a crescut la 2,15 miliarde de lei. Banca a luat măsuri de eficientizare a costurilor fără să fie făcute restructurări şi în ciuda scăderii nivelului comisioanelor într-un an dificil”, conform conducerii BT.

Rata expunerilor neperformante este de 3,46% la 31 decembrie 2020, iar gradul de acoperire cu provizioane totale a expunerilor neperformante este de 133%, conform indicatorului EBA. Solvabilitatea BT fără profitul anului 2020 este de 19,94%, iar cu profit inclus este de 22,23%.

“Am încheiat un an atipic, fără precedent şi suntem mulţumiţi de faptul că rezultatele noastre au depăşit previziunile conservatoare din bugetul iniţial. În 2020 am demonstrat din nou că ne-am adaptat, că avem o echipă experimentată şi sudată, care poate face faţă inclusiv unui context atât de complicat.

Nne-am respectat promisiunile, am contribuit atât la partea socială, cât şi la susţinerea companiilor locale şi a economiei în ansamblu. Pentru acest an suntem optimişti în privinţa BT, atenţi la trenduri, dar şi la oportunităţi care ar putea face sens. Ne menţinem angajamentul ferm de a contribui la relansarea mediului de afaceri”, a spus Horia Ciorcilă, preşedintele BT.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Strabag a finalizat lucrările la cel mai mare șantier de infrastructură rutieră din județul Sibiu

Articolul următor

Poșta Română își face linie de sortare de 3 milioane €

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share