Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aeroportul din Cluj a pierdut 70% din vânzări în pandemie

Municipalitatea clujeană a propus măsuri imediate la nivelul Uniunii Europene care să permită sprijinirea aeroporturilor regionale.

Comitetul European al Regiunilor a găzduit, de la Bruxelles, o dezbatere online cu privire la viitorul aeroporturilor regionale din această zonă a continentului. Aeroporturile regionale, precum cel din Cluj-Napoca sunt extrem de afectate de pandemia de coronavirus.

Aerogara din Someșeni a avut, în 2020, cu 70% mai puțini pasageri decât în 2019. Se apreciază, la nivel european, că în 2024 se va atinge nivelul de mobilitate din anul 2019. În vederea sprijinirii aeroporturilor regionale, municipalitatea clujeană a propus mai multe  măsuri.

Acestea se referă la acordarea de ajutoare de stat; sprijin financiar prin intermediul Planurilor Naționale de Reziliență; implementarea Pașaportului (Certificatului) de vaccinare; susținerea turismului; realizarea unei baze de date digitale care să conțină evidența pasagerilor vaccinați.

Aeroportul clujean a îmceput să reia mai multe curse spre țări europene. Regia autonomă va va derula proiecte de modernizare de 261 de milioane de lei pentru care va avea asigurată finanțare europeană, conform Ministerului Transporturilor. Pe AIAIC operează zboruri de linie companiile Wizz Air, Blue Air, Tarom, Lufthansa, Turkish Airlines, Ryanair.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Life Is Hard va cumpăra acțiuni la companii de digitalizare

Articolul următor

CTP continues active role in restoring forest biodiversity with purchase of 460 hectares of forest near Zlín

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share