Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Life Is Hard va cumpăra acțiuni la companii de digitalizare

Compania de soluții de software Life Is Hard (LIH) Florești țintește o capitalizare de 20 de milioane de euro în doi ani și are ca strategie achiziționarea de dețineri la firme cu competențe în zona de digitalizare.

“Ne vom menține focusul către creșterea valorii LIH și ne-am propus ca în 2021-2022 să investim în aceasta direcție, astfel încât 2022 să însemne o capitalizare bursieră de 100 milioane de lei. Pentru a ne atinge acest obiectiv, intenționăm să alocăm 10 milioane de euro pentru dețineri în companii noi, cu competențe complementare în zona de digitalizare.

Investiția o vom finanța prin mai multe mecanisme financiare, inclusiv emiterea de obligațiuni, încât să putem oferi acționarilor actuali posibilitatea de a participa în mod preferențial la aceste demersuri, iar beneficiile pe termen mediu și lung să fie o oportunitate pentru toți acționarii noștri”, susține directorul general Erik Barna (foto dreapta).

Raportul financiar pe anul trecut al companiei, publicat de Bursa de Valori București, consemnează că, deși contextul de piață a fost unul complex în 2020, industria IT a avut creșteri, iar vânzările LIH au urcat cu 34%, performanță obținută în condițiile în care activitatea echipei s-a desfășurat în sistem de telemuncă. Profit net anual a fost de 1,1 milioane de lei.

LIH a preluat, în cadrul unui proces de divizare parțială, activitatea de vânzare business-to-business a companiilor Active Power Solutions Cluj și Tree Comm Services Brăila. Anterior, LIH a finalizat achiziția a 40% din acțiunile Performia Finance, companie de servicii de contabilitate financiară. Principalii acționari ai LIH sunt Ioan Cătălin Chiș – 63,3689% și Erik Barna – 23,4243%.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Strabag, aproape de finalizarea unui tronson al Autostrăzii Transilvania

Articolul următor

Aeroportul din Cluj a pierdut 70% din vânzări în pandemie

Citește și:
Citeste mai mult

Cele 10 șantiere ale Bihorului în 2022

Printr-o postare pe pagina sa de Facebook, Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor a trecut în revistă cele…
Citeste mai mult

Investițiile Oradiei în sănătate în 2022

Potrivit informațiilor oferite de reprezentanții Direcției de Management Proiecte cu Finanțare Internațională (DMPFI) Oradea, în domeniul sanitar, anul…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share