Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Strabag, aproape de finalizarea unui tronson al Autostrăzii Transilvania

Lucrările pentru tronsonul de la Târgu-Mureș la Ungheni (Aeroport) al Autostrăzii Transilvania (A3) avansează, iar constructorul ar urma să încheie proiectul la finalul acestui an.

Deși este un sector de doar 9,2 km (4,5 km autostradă și 4,7 km drum de legătură cu patru benzi), vine în continuarea a 33 km de autostradă deja dați în trafic de la Ungheni și până la Chețani și ar permite șoferilor să intre pe A3 mult mai aproape de Târgu-Mureș, conform Hotnews.

Proiectul inițial, scos în 2014, a fost contractat în 2015 cu asocierea Lemacons, Vega 93, Arcada pentru 179 milioane de lei. Din cauza bâlbâielilor financiare ale Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (autostrada fiind contractată pe fonduri europene în momentul trecerii de la un exercițiu financiar la altul), lucrările au tărăgănat timp de un an.

În 2016 constructorul a cerut rezilierea contractului pentru că nu s-a dat ordinul de începere în termen de 12 luni, iar tronsonul a fost scos din nou la licitație. Depunerea ofertelor a fost amânată până în 2017, după care evaluarea ofertelor a fost tărăgănată. Atribuirea lucrărilor către Strabag, pentru 192 milioane de lei, a venit în noiembrie 2017, după care au urmat contestații și decizii diferite date în instanță care au întors de două ori rezultatul procedurii.

În 2018, CNAIR reevalua ofertele la decizia instanței și dădea drept câștigătoare asocierea Itinera Spa – Retter Projectmanagement, cu 209 milioane de lei. A trecut însă mult timp de la lansarea licitației, încât ofertele depuse inițial de constructori și-au pierdut valabilitatea. Asocierea Itinera a decis să nu mai conteste și să își retragă oferta, iar Strabag a rămas singura care, în final, a semnat contractul în 29 mai 2020.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Supercom ia locul Rosal pe străzile Clujului, pentru 18 milioane de euro

Articolul următor

Life Is Hard va cumpăra acțiuni la companii de digitalizare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share