Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

UBB va “produce” ingineri IT la Reșița

Școala academică de inginerie și tehnologie a Universității Babeș-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca se va dezvoltă cu un nou program de informatică aplicată în ingineria electrică, organizat în centrul universitar UBB din Reșița.

UBB are o școală puternică de inginerie și tehnologie, cu două facultăți (ingineria chimică și ingineria mediului) și șase programe (în cadrul biologiei, chimiei, fizicii, geologiei și științei mediului) de inginerie în Cluj-Napoca și cu o facultate de inginerie organizată în centrul din Reșița, situându-se pe primele poziții din România în ranking-urile internaționale în domeniu.

“Ținând cont de fragmentarea învățământului academic românesc accentuată de reforma comunistă de după 1948, strategia mea este ca în Cluj-Napoca, pe linia ingineriei, să ne dezvoltăm complementar cu partenerul noștru strategic, Universitatea Tehnică, pentru a nu ne suprapune și pentru a avea colaborări productive în zona de inginerie și tehnologie.

Așa cum am promis însă la preluarea universității reșițene, în extensii, cum este și centrul din Reșița, Facultatea de Inginerie a UBB va fi susținută pentru a deveni iar un reper național în domeniile relevante astăzi pentru inginerie și tehnologie, construind pe tradiția de excepție a ingineriei în Reșița.

Acest nou program academic este parte a unui astfel de demers. Îi încurajez pe tinerii liceeni din toată țara, interesați de informatică inginerească / industrială, să se orienteze spre acest program sau spre altele din Facultatea de Inginerie din Reșița.”, a declarat rectorul Daniel David.

Noul program de informatică aplicată în ingineria electrică se adaugă celorlalte programe ale Facultății de Inginerie din Reșița: la nivel de licență (inginerie mecanică; electromecanică; informatică industrială); master (concepția și testarea sistemelor mecanice; sisteme electromecanice avansate) și doctorat.

Total
15
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Festivalul-concurs „D’ale porcului”, la Complexul President din Băile Felix

Articolul următor

Supercom ia locul Rosal pe străzile Clujului, pentru 18 milioane de euro

Citește și:
Citeste mai mult

Licitație pentru Parcul Industrial Marghita

Vineri, 3 februarie, a fost lansată procedura de licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor la Parcul Industrial Marghita.…
Zi de Zi știri economice:
Total
15
Share