Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

UBB va “produce” ingineri IT la Reșița

Școala academică de inginerie și tehnologie a Universității Babeș-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca se va dezvoltă cu un nou program de informatică aplicată în ingineria electrică, organizat în centrul universitar UBB din Reșița.

UBB are o școală puternică de inginerie și tehnologie, cu două facultăți (ingineria chimică și ingineria mediului) și șase programe (în cadrul biologiei, chimiei, fizicii, geologiei și științei mediului) de inginerie în Cluj-Napoca și cu o facultate de inginerie organizată în centrul din Reșița, situându-se pe primele poziții din România în ranking-urile internaționale în domeniu.

“Ținând cont de fragmentarea învățământului academic românesc accentuată de reforma comunistă de după 1948, strategia mea este ca în Cluj-Napoca, pe linia ingineriei, să ne dezvoltăm complementar cu partenerul noștru strategic, Universitatea Tehnică, pentru a nu ne suprapune și pentru a avea colaborări productive în zona de inginerie și tehnologie.

Așa cum am promis însă la preluarea universității reșițene, în extensii, cum este și centrul din Reșița, Facultatea de Inginerie a UBB va fi susținută pentru a deveni iar un reper național în domeniile relevante astăzi pentru inginerie și tehnologie, construind pe tradiția de excepție a ingineriei în Reșița.

Acest nou program academic este parte a unui astfel de demers. Îi încurajez pe tinerii liceeni din toată țara, interesați de informatică inginerească / industrială, să se orienteze spre acest program sau spre altele din Facultatea de Inginerie din Reșița.”, a declarat rectorul Daniel David.

Noul program de informatică aplicată în ingineria electrică se adaugă celorlalte programe ale Facultății de Inginerie din Reșița: la nivel de licență (inginerie mecanică; electromecanică; informatică industrială); master (concepția și testarea sistemelor mecanice; sisteme electromecanice avansate) și doctorat.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Festivalul-concurs „D’ale porcului”, la Complexul President din Băile Felix

Articolul următor

Supercom ia locul Rosal pe străzile Clujului, pentru 18 milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share