Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Verde pentru proiectul noului complex sportiv din Oradea

 

Curtea de Apel a admis recursul Primăriei Oradea, a casat în parte hotărârea și rejudecând fondul, a respins ca nefondată cererea de suspendare formulată de firma S.C Selina S.R.L – în reorganizare, hotărârea instanței fiind definitivă.

În concluzie, cererile de suspendare a executării hotărârilor de Consiliu Local au fost respinse de instanțe, astfel că HCL. 538/2020, HCL nr 179/2020 și HCL 829/2020 și HCL nr. 774/2020 nu sunt suspendate. Aceste Hotărâri de Consiliu Local produc efecte.

După finalizarea documentațiilor de intrare a terenurilor în proprietatea Municipiului Oradea, Primăria Oradea va înainta studiul de fezabilitate a complexului sportiv cu terenul liber de sarcini către Compania Națională de Investiții și Ministerul Dezvoltării, în scopul finanțării proiectului de realizare a complexului sportiv pe amplasamentul situat între str. Făgărașului, str. Traian Blajovici, Liceul cu Program Sportiv „Bihorul” și Grădina Zoologică.

Pe lângă arena sportivă care va fi obiectivul prioritar pentru această investiție, se va amenaja și zona de parc și terenuri de sport multifuncționale în aer liber, reabilitarea actualului stadion al L.P.S. Bihorul, precum și extinderea lui cu piste pentru atletism și construirea unui bazin de sport didactic. Toate aceste obiective se vor constitui într-un pol multisportiv, care va avea în același timp, pe lângă rolul sau principal, și un rol social și comercial, contribuind astfel la creșterea calității spațiului public.

În cadrul complexului se va construi un stadion, un hotel şi o parcare subterană cu 150 de locuri, fiind realizate totodată amenajări exterioare, inclusiv accesul în zona de subsol.

Cu o capacitate de 16.291 de locuri, stadionul va fi dotat cu tot ceea ce este necesar organizării de competiții naționale și internaționale. Stadionul va fi realizat cu toate cerințele pentru omologare ca Stadion UEFA Categoria IV și va dispune de spații pentru sportivi și oficiali, spații administrative și spațiile tehnice aferente, restaurant, facilități VIP, facilități presă, facilități public. Terenul de joacă va fi realizat cu gazon hibrid, iar suprafața dintre terenul de joc și gradene se va realiza cu un sistem rutier cu dale vibropresate pentru trafic greu, acoperite cu gazon artificial.

De asemenea, conform proiectelor municipalității, acest complex va permite desfășurarea de competiții sportive, concerte, festivaluri și alte tipuri de manifestări cu public numeros și va avea rolul unui catalizator în dezvoltarea orașului.

 

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Arhitecții din Ardeal se revoltă. “Spuneți-le pe nume celor incriminați!”

Articolul următor

Seoul Airport as the strategic advisor to the Central Communication Hub "CPK"

Citește si:
Citeste mai mult

Cardurile emise de BT devin eco-friendly

Banca Transilvania a emis primul card de debit Visa Classic din România din elemente reciclabile. Instituția bancară își…
Total
1
Share