Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proiectele inițiate de cetățeni vor primi finanțare la Florești

Administrația locală a celei mai mari comune din țară a alocat un milion de lei pentru procesul de bugetare participativă, iar cele mai votate două proiecte de către cetățeni vor primi finanțare.

Potrivit reprezentanților instituției din Cluj, bugetarea participativă ȋşi propune implicarea cetăţenilor într-un proces democratic de deliberare şi decizie pentru stabilirea modalităţii optime de cheltuire a unei părţi din bugetul local. Procesul presupune asumarea de către cetăţeni a unui rol de participant activ ȋn definirea şi abordarea problemelor comunităţii din care fac parte.

Această inițiativă urmărește implicarea directă a cetățenilor în actul administrativ, astfel încât proiectele cele mai dorite de către comunitate să fie implementate. Cetăţenii depun proiecte pe care le vor implementate, iar apoi pe baza regulamentului, locuitorii votează, iar primăria pune în aplicare proiectul.

Bugetul alocat acestei inițiative este de un million de lei. Vor fi implementate primele două proiecte care obțin cel mai mare număr de voturi din partea comunității floreștene. Bugetul pentru un proiect este de până la 500.000 de lei. Depuneream analiza și votarea proiectelor au loc în lunile martie-aprilie, urmând ca ideile declarate drept câștigătoare să fie puse în practică în acest an.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Tinerii din Transilvania vor fi specializați în ecoturism

Articolul următor

Solaris va livra 9 autobuze electrice la Sibiu

Citește si:
Citeste mai mult

Industria auto și digitalizarea

Ideea unor vehicule complet digitalizate și autonome nu mai este o chestiune de posibilitate, ci mai degrabă o…
Citeste mai mult

Se redeschide Bazinul Grigorescu din Cluj

Bazinul Olimpic Grigorescu (BOG) din Cluj-Napoca va fi din nou funcțional din această săptămână, conform reprezentanților municipalității.  Primăria…
Total
0
Share