Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Maratonul de business al comunității de afaceri franco-române, „rePORNIM ECONOMIA”, are loc în această săptămână la Brașov, Făgăraș și Sibiu

În primele trei zile ale Maratonului, experți din rândul autorităților publice și din comunitatea de afaceri franco-română s-au reunit în format hibrid pentru a aduce în discuție competitivitatea din zona de sud a Transilvaniei, infrastructura de transport, turism și sănătate, precum și ameliorarea parteneriatului public-privat, în serviciul întregii comunități.

În perioada 1-5 martie, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România (CCIFER) organizează, alături de Clubul Francofon de Afaceri din Brașov și Clubul Francofon de Afaceri din Sibiu, cu sprijinul Agenției Consulare a Franței la Brașov, Maratonul de Business „rePORNIM ECONOMIA”. Astfel, 20 de întâlniri de afaceri au loc în format hibrid, în orașele Brașov, Făgăraș și Sibiu, pe teme precum atractivitatea zonelor metropolitane, resursele umane, parteneriatul între mediul privat și autorități, colaborarea dintre comunitatea de afaceri și mediul academic pentru dezvoltarea filierelor francofone și a învățământului dual, dezvoltarea durabilă și orașul verde, infrastructura de transport, de turism și de sănătate.

„Scopul nostru pe parcursul acestui Maraton este identificarea oportunităților de afaceri prin contribuția la proiectele publice, susținerea și încurajarea francofoniei în educație, pentru a facilita recrutarea și fidelizarea tinerelor talente în companiile membre, dar și consolidarea dialogului cu autoritățile locale cu privire la prioritățile mediului de afaceri pentru o Românie competitivă. Franța este a treia sursă de capital străin din România, conform unui studiu recent al BNR, cu un stoc de peste 8,5 miliarde de euro și peste 125.000 de locuri de muncă directe create. Comunitatea noastră de afaceri numără, de asemenea, și companii cu capital român, iar 30% dintre companiile membre au sediul central în regiunile României. Această comunitate este animată de către CCIFER la nivel național, în colaborare cu cluburile francofone de afaceri locale.” – François Coste, Președinte CCIFER

În cadrul Maratonului de business „rePORNIM ECONOMIA” au avut loc întâlniri de lucru cu primarii municipiilor Brașov, Făgăraș și Sibiu, cu președinții Consiliilor Județene Sibiu și Brașov, precum și cu prefectul Brașovului : „Aceste întâlniri reprezintă un pas mai departe pentru a înțelege în profunzime prioritățile și proiectele publice locale pe care comunitatea de afaceri franco-română le poate susține.” – François Coste, Președinte CCIFER

Educația reprezintă o axă strategică prioritară pentru comunitatea de afaceri franco-română, CCIFER având proiecte dedicate filierelor francofone din liceele și universitățile din toată țara. În acest context, ne-am bucurat să-i reîntâlnim pe reprezentanții mediului academic din partea Universității Transilvania din Brașov, Inspectoratului școlar general județean Brașov, Colegiului Tehnic Transilvania, precum și Liceului Aurel Vijoli – Școala Profesională Franceză. Reuniunile de lucru s-au axat asupra soluțiilor pentru reducerea tensiunilor cronice de pe piața muncii și retenția talentelor francofone în țară, pentru stimularea competitivității economice a României.

Nu în ultimul rând, Maratonul cuprinde și două reuniuni de lucru destinate sectorul sănătății, cu atenție specială asupra proiectelor de construcție a spitalelor regionale și județene din Brașov și Sibiu. Întâlnirile au ca scop identificarea oportunităților de colaborare public-privată în domeniul sănătății, în care expertiza franco-română poate fi de ajutor. Sănătatea este un domeniu de interes pentru mediul de afaceri, fiind o componentă în creșterea competitivității și dezvoltării durabile a României. Un sector sanitar performant și eficient reprezintă un factor important în retenția talentelor românești în țară și în reducerea tensiunilor de pe piața muncii.

 Următoarele reuniuni de lucru din cadrul maratonului de business :

    • Matinal digital cu expertii CCIFER – Digitalizare, inovare, hub-uri de tehnologii, cu Ciprian Teleman, Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării
    • Reuniune de lucru cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu
    • Întâlnire cu liceeni de la Colegiul „Constantin Noica” din Sibiu
    • Masă rotundă: ce perspective sunt pentru turism în Sibiu?
    • Reuniune cu experți instituționali și tehnici din sănătate la Sibiu, pe tema Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu
    • Travailler avec AIRBUS Helicopters Romania
    • Travailler avec CEFEM
  • Pentru mai multe informații despre reuniunile de lucru și intervenienții din cadrul maratonului, dar și pentru a vă înscrie la următoarele întâlniri programate până pe 5 martie, vă rugăm să accesați acest link.
  • Pentru o imagine mai amplă asupra comunității de afaceri franco-române din sudul Transilvaniei, vă invităm să vizionați ediția emisiunii „Esențial” RFI România – „ Pulsul afacerilor în Sibiu și Brașov ”. Invitaţi: Thibaut Desmons, președintele Clubului de Afaceri Francofon din Sibiu și Tatian Diaconu, președinte Clubului Francofon de Afaceri din Brașov.
  • De asemenea, vă invităm să descoperiți o nouă ediție a emisiunii „Esențial” RFI România, dedicată Maratonului de business „rePORNIM ECONOMIA” și temelor inovației și dezvoltării în sectoarele IT&C și automotive, cu Cristian Pațachia, Manager dezvoltare și inovare Orange România și Alexandru Vescu, National Sales Manager Renault Selection, LCV & EV Groupe Renault.
  • Sponsorii maratonului de business sunt : Airbus, BRD Groupe Societe Générale, Cabinet d’Avocats Gruia Dufaut, Ceetrus, Grande Gloria, Groupe Renault, Lagardere, Orange, Regina Maria, Total.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Educația medicală continuă rămâne o prioritate pentru Asociația OncoHelp

Articolul următor

Oradea Tech Hub, parteneriat cu Compania germană de Software 247GRAD Labs

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share