Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Conexiunea Sălajului la Autostrada Transilvania va fi modernizată

Lucrările de reabilitare și modernizare a drumului dintre localitățile Tusa și Vânători (Cluj), care va face conexiunea dintre Autostrada Transilvania (A3) și Sud-Vestul Sălajului vor debuta în curând.

Contractul privind reabilitarea și modernizarea Drumului Județean 191D: Tusa – limită județ Cluj (12 km) a fost semnat. Investiția, derulată prin Programul Operațional Regional 2014-2020, are o valoare de 34,5 milioane de lei (inclusiv taxa pe valoarea adăugată). Durata contractului este de 18 luni, din care 14 luni execuția efectivă a lucrărilor și patru luni pregătirea recepției și activități pentru finalizarea proiectului.

Lucrările vizează reabilitarea și modernizarea următoarele elemente ale drumului: carosabil (12 km), trotuar (750 m), șanț / rigolă carosabilă / șanț de pământ (13 km), poduri și podețe (124), stații de transport public (10), zid de sprijin (4,5 km), parapet metalic de siguranță (7,8 km), elemente de semnalizare rutieră.

Sectorul de drum care face obiectul proiectului cu finanțare nerambursabilă se regăsește pe raza comunei Sâg, străbate localitatea Tusa și continuă până la limita cu județul Cluj. “Reabilitarea și modernizarea sectorului DJ 191D va asigura accesul dintre A3 spre zona de Sud-Vest a județului Sălaj, spre județul Cluj și legătura cu E81/DN 1F: Zalău – Cluj, E60/DN1: Cluj – Oradea și DN1H: Zalău – Oradea – frontiera cu Ungaria.

Aceasta va spori, totodată, siguranța traficului la nivelul acestei microregiuni. Principala motivație a reabilitării acestui drum o reprezintă scoaterea din izolare și subdezvoltare a microregiunii aflate într-un vizibil impas de dezvoltare și mobilitate”, spune Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Endava anunță achiziția agenției digitale ”Five” cu sedii în SUA și Croația

Articolul următor

Producătorul rural de lactate Bonas se listează pe piața de capital

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share