Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Producătorul rural de lactate Bonas se listează pe piața de capital

Societatea de producție a lactatelor Bonas Import Export (BEI) Apahida se va lista la Bursa de Valori București (BVB) în vederea atragerii de capital necesar dezvoltării.

Ulterior, societatea vrea să strângă încă 2 milioane de lei printr-o majorare de capital cu exercitarea drepturilor de preferinţă, potrivit ZF. “Este momentul perfect pentru listare pentru că dorim să trecem la un alt nivel al afacerii”, a declarat directorul general al BEI, Sorin Naş.

BEI, controlată de familia Naş în proporţie de 66,7%, intenţionează ca, în a doua parte a lunii martie, să deruleze un plasament privat pentru vânzarea a 40% din acţiuni în schimbul sumei de 2 milioane de euro, brokerul ales pentru intermediere fiind Interdealer Capital Invest.

„Va fi un plasament privat în a doua jumătate a lunii martie adresat unui număr de maximum 150 de persoane, alţii decât investitori instituţionali, iar ulterior vom parcurge etapele necesare admiterii la tranzacţionare a acţiunilor. Se vor vinde acţiuni într-un procent de 40% din capitalul social al societăţii de către acţionarii existenţi, de 2 milioane de euro“, a spus directorul BEI.

Societatea a fost înființată la în anii`90 de către frații Vasile și Emil Naș, alături de cumnatul lor, Petru Brad, și a ajuns acum la afaceri anuale de 15 milioane de lei în 2019 și la o rețea de 17 magazine în județ. Principalii săi concurenți la Cluj sunt Kazal Dej, Comlact Baciu, Lactate Someșene Dej, Super Lactis Feleacu.

Total
33
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Conexiunea Sălajului la Autostrada Transilvania va fi modernizată

Articolul următor

Maramureșul își face drumuri expres și variante ocolitoare

Citește și:
Citeste mai mult

Praznicul de Pită Nouă la Pecica

Locuitorii din Pecica – Arad continuă tradiția şi se bucură de recolta din acest an printr-o sărbătoare a…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
33
Share