Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Producătorul rural de lactate Bonas se listează pe piața de capital

Societatea de producție a lactatelor Bonas Import Export (BEI) Apahida se va lista la Bursa de Valori București (BVB) în vederea atragerii de capital necesar dezvoltării.

Ulterior, societatea vrea să strângă încă 2 milioane de lei printr-o majorare de capital cu exercitarea drepturilor de preferinţă, potrivit ZF. “Este momentul perfect pentru listare pentru că dorim să trecem la un alt nivel al afacerii”, a declarat directorul general al BEI, Sorin Naş.

BEI, controlată de familia Naş în proporţie de 66,7%, intenţionează ca, în a doua parte a lunii martie, să deruleze un plasament privat pentru vânzarea a 40% din acţiuni în schimbul sumei de 2 milioane de euro, brokerul ales pentru intermediere fiind Interdealer Capital Invest.

„Va fi un plasament privat în a doua jumătate a lunii martie adresat unui număr de maximum 150 de persoane, alţii decât investitori instituţionali, iar ulterior vom parcurge etapele necesare admiterii la tranzacţionare a acţiunilor. Se vor vinde acţiuni într-un procent de 40% din capitalul social al societăţii de către acţionarii existenţi, de 2 milioane de euro“, a spus directorul BEI.

Societatea a fost înființată la în anii`90 de către frații Vasile și Emil Naș, alături de cumnatul lor, Petru Brad, și a ajuns acum la afaceri anuale de 15 milioane de lei în 2019 și la o rețea de 17 magazine în județ. Principalii săi concurenți la Cluj sunt Kazal Dej, Comlact Baciu, Lactate Someșene Dej, Super Lactis Feleacu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Conexiunea Sălajului la Autostrada Transilvania va fi modernizată

Articolul următor

Maramureșul își face drumuri expres și variante ocolitoare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share