Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Două terenuri din Maramureș, ochite pentru viitoare parcuri industriale

Înființarea parcurilor industriale este un pas absolut necesar pentru creșterea nivelului de trai al maramureșenilor și a economiei județului, susțin oficialii administrației din această zonă a țării.

“Am identificat o primă parcelă pentru acest proiect. Este vorba de un teren de 88 ha care se află în Tăuții Măgherăuș, care aparține primăriei și se află în vecinătatea aeroportului, a căii ferate și a noii centuri. Mai există un teren potrivit și la Fărcașa, unde avem deja studiu de fezabilitate.

Ne dorim ca prin implementarea acestor proiecte să dezvoltăm cât mai multe sectoare principale de la nivelul județului Maramureș. Avem proiecte importante, care pot fi finanțate din fonduri europene și care odată aplicate vor aduce bunăstare cetățenilor”, a afirmat Ionel Bogdan, șeful județului.

Conducerea instituției s-a întâlnit cu reprezentanții Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest pentru a discuta principalele proiecte de dezvoltare din zonă care pot fi finanțate din fonduri europene. Printre proiectele inițiate se numără conectarea județului la rețelele de autostrăzi, construirea de drumuri expres, reabilitarea drumurilor județene, realizarea rutelor ocolitoare a municipiilor Baia Mare și Sighetu Marmației.

Propunerile în domeniul medical s-au referit la lucrări de reabilitare și dotări noi în ceea ce privește aparatura, inclusiv înființarea unei noi unități sanitare în județ. Investițiile se vor duce către Spitalul Județean, Policlinica nr. 1 din Baia Mare, dar și spre spitalele din Sighetu Marmației și Borșa.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aplicația UPPark, activată în parcările publice ale Clujului

Articolul următor

Se reiau zborurile charter turistice de la Timișoara. Destinațiile vizate, Egipt, Tunisia, Grecia sau Turcia

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share