Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Facultățile din Cluj intră în parteneriat cu Bio Nera Plant

Facultățile de Chimie și Inginerie Chimică (FCIC), Teologie Ortodoxă (FTO), Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din Cluj-Napoca au inițiat un proiect cu societatea Bio Nera Plant (BNP) pentru transferul de tehnologii inovative și materiale avansate în domeniul artelor vizuale.

Acesta are ca obiectiv dezvoltarea, prin transfer de cunoștințe și expertiză, în parteneriat cu minimum 10 firme, de produse și servicii noi, îmbunătățite, inovative, în domeniul artelor vizuale (producție, conservare, restaurare), într-o perioadă de patru ani.

BNP este producător de ceramică artizanală, cosmetice naturale și alimentare, lansat ca model de antreprenoriat social la Mănăstirea Nera (Caraș-Severin). Acesta a dezvoltat produse certificate bio, eco sau vegan și de ceramică, iar câștigurile se întorc în comunitate prin sprijinirea persoanelor defavorizate.

Activitatea în cadrul proiectului se desfășoară în direcții majore de transfer de abilități și competențe de cercetare și de sprijinire a inovării în producție în artele vizuale prin îmbunătățirea proceselor firmei, inclusiv prin asigurarea creșterii nivelului de digitalizare; dar și în fabricarea produselor de ceramică artizanală.

Cadrele didactice de la FCIC, prin activitatea de cercetare industrială, vor oferi expertiza necesară firmei pentru optimizarea și îmbunătățirea procesului tehnologic de obținere a pieselor de ceramică la BNP, cele de la FTO vor asigura cercetarea privind îmbunătățirea elementelor legate de design, iar cele de la FSEGA, îmbunătățirea proceselor firmei ca ansamblu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Producătorii de concerte din Transilvania vor să reia marile festivaluri

Articolul următor

HELLA deschide un nou centru de dezvoltare în România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share