Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Producătorii de concerte din Transilvania vor să reia marile festivaluri

Românii vor evenimente și sunt cei mai dispuși să respecte regulile, consemnează un studiu realizat de asociația care grupează marii organizatori de festivaluri din Transilvania și Banat.

La un an de la debutul pandemiei, Asociația Română a Organizatorilor de Concerte și Evenimente Culturale (AROC) a dat publicității rezultatele unui studiu făcut pe un eșantion reprezentativ de români ce reprezintă publicul participant la evenimente. Din cei 13.000 de respondenți, o treime au participat la între două și cinci evenimente live în 2020, iar dintre aceștia 90% s-au simțit bine și în siguranță.

80% au spus că au respectat orice măsură doar ca să poată participa, chiar dacă unora dintre ei le-au displăcut. Pentru 2021, 90% dintre toți cei chestionați au răspuns că vor să participe la evenimente dacă condițiile vor permite organizarea lor, 72% sunt dispuși să se vaccineze pentru a putea participa, în timp ce procentul crește în cazul celor dispuși să se testeze la peste 76%.

În ceea ce privește participarea internațională, 80% ar merge la un asemenea eveniment dacă ar ști că se permite testarea publicului, iar 60% se simt confortabil cu orice capacitate de persoane admise la eveniment. Mutarea în mediul online nu este considerată o soluție bună de 90%, iar 82% ar purta mască dacă organizatorii le cer asta. Chestionarul are o marjă de eroare de 1%.

„Semnalul dat de publicul român este clar: toată lumea vrea să revină la evenimente. Depunem eforturi uriașe pentru a convinge autoritățile să se așeze la aceeași masă cu noi și împreună să găsim soluții pentru redeschiderea sectorului cultural. Din păcate, până acum nu avem nicio concluzie, însă suntem dispuși să muncim zi și noapte pentru a veni cu un plan de redeschidere care să ia în calcul toate variantele.

Suntem cel mai afectat sector și, la exact un an de la închidere, nu a existat vreun moment un grup de lucru la nivel guvernamental care să ofere predictibilitate organizatorilor, să înțeleagă problemele și să găsească soluții. Există soluții, putem pune la dispoziția autorităților studii, propuneri de măsuri și documente de sute de pagini realizate de experți, care arată că evenimentele se pot relua în siguranță.

Noi solicităm crearea unui grup de lucru, la nivel de prim-ministru, care să analizeze opțiunile de redeschidere a sectorului nostru și urgentarea aprobării schemei de ajutor de stat pentru sectorul cultural”, afirmă Guido Janssens, președintele AROC.

Sondajul de opinie privind participarea la evenimente în 2020 și 2021 a avut 13.568 de respondenți (persoane care au participat activ la evenimente în 2019, indiferent de vârstă sau sex, de pe teritoriul României) și s-a desfășurat în perioada 3-12 februarie 2021. Distribuția chestionarului a fost făcută prin newslettere trimise de către principalele companii de ticketing din România către baza de date de cumpărători activi și informări ale membrilor AROC către bazele de date și urmăritori activi.

AROC este o structură asociativă a organizatorilor de festivaluri și concerte din România formată din cei mai reprezentativi actori de pe piaţa românească. Dintre membrii săi fac parte și ARTmania Festival Sibiu / Blaj aLive, Asociația Fapte – Jazz in the Park, Asociația Festivalul de Film Transilvania, Electric Castle, Movement Team – Sports Festival, Untold, JazzTM, Wine and Street Food Festival, Why Not Us – Street Food Festival.

Total
1
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

TeraPlast va da dividende "mamut". Grupul iese la “cumpărături”

Articolul următor

Facultățile din Cluj intră în parteneriat cu Bio Nera Plant

Citește și:
Citeste mai mult

Tenaris și-a fixat strategia pentru România

Grupul metalurgic cu fabrică la Zalău se va concentra pe competitivitatea produselor, siguranța angajaților și protecția mediului. “Un…
Zi de Zi știri economice:
Total
1
Share