Eveniment Ultimele stiri

Producătorii de concerte din Transilvania vor să reia marile festivaluri

Românii vor evenimente și sunt cei mai dispuși să respecte regulile, consemnează un studiu realizat de asociația care grupează marii organizatori de festivaluri din Transilvania și Banat.

La un an de la debutul pandemiei, Asociația Română a Organizatorilor de Concerte și Evenimente Culturale (AROC) a dat publicității rezultatele unui studiu făcut pe un eșantion reprezentativ de români ce reprezintă publicul participant la evenimente. Din cei 13.000 de respondenți, o treime au participat la între două și cinci evenimente live în 2020, iar dintre aceștia 90% s-au simțit bine și în siguranță.

80% au spus că au respectat orice măsură doar ca să poată participa, chiar dacă unora dintre ei le-au displăcut. Pentru 2021, 90% dintre toți cei chestionați au răspuns că vor să participe la evenimente dacă condițiile vor permite organizarea lor, 72% sunt dispuși să se vaccineze pentru a putea participa, în timp ce procentul crește în cazul celor dispuși să se testeze la peste 76%.

În ceea ce privește participarea internațională, 80% ar merge la un asemenea eveniment dacă ar ști că se permite testarea publicului, iar 60% se simt confortabil cu orice capacitate de persoane admise la eveniment. Mutarea în mediul online nu este considerată o soluție bună de 90%, iar 82% ar purta mască dacă organizatorii le cer asta. Chestionarul are o marjă de eroare de 1%.

„Semnalul dat de publicul român este clar: toată lumea vrea să revină la evenimente. Depunem eforturi uriașe pentru a convinge autoritățile să se așeze la aceeași masă cu noi și împreună să găsim soluții pentru redeschiderea sectorului cultural. Din păcate, până acum nu avem nicio concluzie, însă suntem dispuși să muncim zi și noapte pentru a veni cu un plan de redeschidere care să ia în calcul toate variantele.

Suntem cel mai afectat sector și, la exact un an de la închidere, nu a existat vreun moment un grup de lucru la nivel guvernamental care să ofere predictibilitate organizatorilor, să înțeleagă problemele și să găsească soluții. Există soluții, putem pune la dispoziția autorităților studii, propuneri de măsuri și documente de sute de pagini realizate de experți, care arată că evenimentele se pot relua în siguranță.

Noi solicităm crearea unui grup de lucru, la nivel de prim-ministru, care să analizeze opțiunile de redeschidere a sectorului nostru și urgentarea aprobării schemei de ajutor de stat pentru sectorul cultural”, afirmă Guido Janssens, președintele AROC.

Sondajul de opinie privind participarea la evenimente în 2020 și 2021 a avut 13.568 de respondenți (persoane care au participat activ la evenimente în 2019, indiferent de vârstă sau sex, de pe teritoriul României) și s-a desfășurat în perioada 3-12 februarie 2021. Distribuția chestionarului a fost făcută prin newslettere trimise de către principalele companii de ticketing din România către baza de date de cumpărători activi și informări ale membrilor AROC către bazele de date și urmăritori activi.

AROC este o structură asociativă a organizatorilor de festivaluri și concerte din România formată din cei mai reprezentativi actori de pe piaţa românească. Dintre membrii săi fac parte și ARTmania Festival Sibiu / Blaj aLive, Asociația Fapte – Jazz in the Park, Asociația Festivalul de Film Transilvania, Electric Castle, Movement Team – Sports Festival, Untold, JazzTM, Wine and Street Food Festival, Why Not Us – Street Food Festival.

Related posts

Paza automatizată reduce substanțial cheltuielile firmelor. Soluția oferită de Gombos Security

redactia

Ministrul Transporturilor: Anul acesta vor fi date în folosinţă trei segmente de autostradă

redactia

Un restaurant din Cluj, cel mai bun din România

Nora Dumitrescu

Agenda Startarium PitchDay 2018 – Pentru toți cei care sunt, aspiră să devină sau lucrează cu antreprenori

redactia

Orădeanul Marcel Boloș, propus ministrul Fondurilor Europene

Traian Dan

The MIPIM 2020 finalists

Ionut Oprea

Prezența mai multor companii din Fortune Global 500 în CEE va crește cererea pentru spații imobiliare

Ligia Voro

Săptămâna Internațională a Universității „Lucian Blaga”: Culturile lumii s-au împletit la Sibiu

Ligia Voro

Compania din domeniul automotive Quin România angajează 100 de muncitori la Brașov

redactia

Aproape 33.000 de fermieri bihoreni au depus Cereri unice de plată la APIA Bihor

Traian Dan

Producătorul de mezeluri LeFruMarin a înregistrat o creștere a vânzărilor la export

Papuc Irina

Universitatea Tehnică din Cluj anunţă o nouă ediţie a Salonului Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii – PRO INVENT

Stefana Muresan

OUG pentru Bolt, Clever și Uber

Ligia Voro

Alberto Pezzi will be speaker at TCIC in Cluj-Napoca

Ligia Voro

Ministerul Economiei: Până acum s-a investit în 30% din perimetrele ce ar putea avea resurse de uraniu

Stefana Muresan

Tenaris a finanțat un curs de resuscitatori la Zalău

Nora Dumitrescu

[Enjoy Transylvania!] „100 years of Romanian traditions” in the Reghin region

Transilvania Business

Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European și membru al Grupului PPE: “Comisia Europeană trebuie să acționeze imediat pentru a garanta protejarea drepturilor lucrătorilor sezonieri!”

Ligia Voro

Patru companii specializate în iluminat vor scoate Zalăul din beznă

Nora Dumitrescu

Demersuri pentru un centru național de medicină regenerativă la Tîrgu-Mureș

Stefana Muresan

Autobuzul electric MAN Lion’s City E este testat în România

Nicolae Pop

Daea la Bistrița: Lâna de oaie, termoizolant

Stefana Muresan

Pod nou peste Crișul Repede în Oradea, investiție de peste 10 mil. lei

redactia

A crescut valoarea voucherelor la Programele Rabla Clasic și Rabla Plus

Traian Dan

Leave a Comment