Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ITU (ONU) organizează un simpozion despre viitorul mașinii conectate și tranziția spre conducerea automatizată

Simpozionul cu tematica Moving towards automated driving, care se va desfășura on line în 22-25 martie 2021, își propune să analizeze cele mai recente progrese în conducerea automatizată  a mașinii, conectivitatea vehiculului și securitatea cibernetică auto, implicațiile în afacerile din tehnologie și reglementările aferente.

Evenimentul este organizat de ITU, agenția specializată a ONU pentru TIC (Information and Communication Technologies) și UNECE, comisia ONU responsabilă cu reglementările globale în domeniul vehiculelor, anul acesta fiind a 16-a ediție.

Seria de simpozioane a arătat clar că viitorul mobilității este automatizat, electric și în rețea și că reușita  noilor tehnologii în îmbunătățirea siguranței rutiere va depinde de succesul lor în câștigarea încrederii publice. Simpozionul din 2021 va aborda acțiunile tehnice, de afaceri și de reglementare necesare pentru a construi această încredere publică, inclusiv noile reglementări UNECE privind securitatea cibernetică (Regulamentul ONU 155) și Actualizările de software (Regulamentul ONU 156).

Simpozionul va fi urmat de o reuniune a  standardelor de comunicare privind colaborarea pe sistemul de transport inteligent (ITS) , 26 martie online, o platformă deschisă pentru coordonarea dezvoltării standardelor de comunicare ITS armonizate la nivel global. Un index al tuturor standardelor relevante este furnizat de baza de date a standardelor de comunicare ITS .

Participarea este gratuită și deschisă tuturor.

Detalii: https://www.itu.int/en/myitu/News/2021/03/05/13/53/Automated-driving-in-focus-at-2021-Symposium-on-the-Future-Networked-Car

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Clujul, pe cale să producă un medicament anti-Covid

Articolul următor

Drumul Expres A3 – Tureni, la faza soluțiilor de proiectare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share