Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ministrul Mediului încurajează transportul alternativ

 

Ministerul Mediului a anunțat, miercuri, 10 martie 2021, lansarea unui program pentru protecţia mediului intitulat „Vinerea Verde-Stop! Azi, maşina stă pe loc!”.

Vinerea Verde este un program pe care îl lansăm, o inițiativă cetățenească. Datorită faptului că din ce în ce mai mult se constată această presiune asupra mediului înconjurător, presiune exercitată de fiecare cetățean prin amprenta de carbon pe care o lăsăm cu toții în urma noastră prin activitatea noastră zilnică. Cea mai importantă parte a acestei amprente vine din mobilitate. În proporție de peste 60%, poluarea aerului este cauzată de trafic”, a declarat ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Motiv pentru care Ministerul Mediului dorește să instaureze în România Vinerea Verde, ca o inițiativă voluntară prin care invită toți cetățenii să renunțe vinerea la deplasarea clasică cu mașina personală și să aleagă mijloace mai puțin poluante, poate chiar cu ampretă zero, nepoluante, bicicletă, trotinetă, mersul pe jos sau mijloacele de transport în comun.

Semnalul va fi dat de angajații instituțiilor publice de la nivel central și local, din România, printr-o mobilizare fără precedent. Minimum unul din patru angajați ai fiecărei instituții publice din România va veni la locul de muncă altfel decât cu autoturismul personal.

Ministrul Mediului a precizat în conferinţa online de miercuri că va cere autorităților locale ca transportul public să fie gratuit vinerea, tocmai pentru a încuraja oamenii să se deplaseze astfel.

Vom discuta cu primăriile pentru a instaura gratuitate pe mijloacele de transport în comun pentru ziua de vineri. Cred că am avea un impact pozitiv”, a precizat ministrul.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Spherik Accelerator a intrat într-un consorțiu european

Articolul următor

Clujul, pe cale să producă un medicament anti-Covid

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share