Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Se caută executant pentru Pasajul subteran din Piața Emanuil Gojdu din Oradea

Miercuri, 10 martie 2021, pe site-ul Primăriei Oradea a fost publicat anunțul de participare la licitația lucrărilor pentru obiectivul de investiții “Coridor de mobilitate urbană durabilă în piața Emanuil Gojdu din Oradea – Etapa I”. Data limită de depunere a ofertelor în SICAP este 19 aprilie 2021, ora 15:00. Criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate – preț. Valoarea estimată a lucrărilor este 91.368.147,55 lei fără TVA, iar durata contractului este de 24 de luni.

Acest proiect este unul dintre cele mai complicate proiecte din ultimii 20 de ani care se va derula în Oradea. Pasajul subteran din Piața Gojdu, dintre Catedrala Ortodoxă și Casa de Cultură a Sindicatelor, va avea deasupra o piață pietonală, care va lega centrul orașului Oradea prin Parcul 1 Decembrie de Cetate. 

În urma implementării proiectului se vor rezolva deficiențele de trafic care afectează semnificativ transportul public, Piața Emanuil Gojdu fiind punctul de întâlnire a peste 80% dintre traseele de tramvai și autobuz din municipiul Oradea.

Prin implementarea proiectului se vizează reorganizarea traficului în zona Pieței E. Gojdu și a Parcului 1 Decembrie, prin separarea fluxului de circulație rutieră de cea pietonală și liniile de tramvai prin construirea de drumuri cu benzi dedicate transportului public de călători și prin redirecționarea în subteran a altor fluxuri de circulație rutieră existente. Se va asigura în acest fel separarea acestui tip de circulație de liniile de tramvai pe întreaga lungime a acestora în zona proiectului, prin subtraversare (drumuri cu bandă dedicată pentru autobuze) sau prin treceri la nivel cu liniile de tramvai și se va reamenaja infrastructura rutieră la care se intervine în acest scop prin bretele și benzi de încadrare.

Proiectul prevede astfel crearea unui coridor de mobilitate urbană durabilă din Piața Emanuil Gojdu – Vasile Alecsandri, printr-o abordare integrală bazată pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al Municipiului Oradea.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Wizz va avea chartere de Grecia din Cluj și Iași

Articolul următor

MARVICON expediții și transporturi: constant, pe drumul cel bun!

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share