Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Producătorii de mobilă din Transilvania forțează intrarea în SUA

Membrii Clusterului Mobilier Transilvan (CMT) vor să se alieze cu producătorii din Ucraina pentru a intra pe piața nord-americană.

Cei patru cofondatori ai Clusterului de Mobilă și Design Interior din Ucraina (Public Union EF Cluster) s-au întâlnit la Kiev cu șapte membri ai misiunii economice a CMT pentru a găsi cele mai eficiente și benefice moduri de colaboare.

“Acest prim contact între noi și organizația similară din țara vecină ne-a dat multă încredere că vom reuși să închegăm un proiect internațional împreună sau ne vom ajuta reciproc să accesăm piețe și furnizori de top din străinătate, dat fiind că ucrainenii au o relație de afaceri cu SUA, printr-un contract cu High Point Market, iar CMT are strânse relații cu Africa de Sud.

Și schimbul de resurse e de interes, astfel că firmele din țara vecină au fost invitate să descopere laboratoarele administrate de echipa CMT pentru a-și testa și îmbunătăți produsele. Dorința de colaborare e mare de ambele părți, dublată de înțelegerea nevoilor specifice industriei de mobilă.

Sperăm să-i avem pe cât mai mulți dintre membrii clusterului ucrainean ca participanți la conferința internațională din iunie de la Cluj, Transylvanian Clusters International Conference”, a menționat managerul CMT, Ciprian Morcan.

Patru companii s-au alăturat, din ianuarie, CMT: Eco Blue, IDC Inova, Albertani Group (Cluj), Metalmobili Nosa (Bistrița-Năsăud). Organizația a fost înființată în 2012 cu 22 de membri fondatori, ajungând acum la 88: firme, instituții și universități – cu interese diverse în industria mobilei, de la furnizori la producători și de la distribuitori la specialiști în activități conexe, de suport pentru industrie.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Constructorii de la Clio au modernizat Liceul Mihai Viteazul

Articolul următor

TB 100: Betak SA Bistrița, excelența oțelului!

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share