Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Casele-bijuterie din Maramureș, incluse într-un circuit turistic național

Muzeele și casele memoriale din județul Maramureș vor face parte din ruta cultural turistică a patrimoniului muzeal din România.

34 de case memoriale și muzee din Maramureș au fost incluse în această rută, alături de alte obiective de renume din județele Alba, Caraș-Severin, Constanța, Neamț, Satu Mare și Suceava. Traseul, care străbate și Maramureșul, poposește în toate regiunile de aici și aduce vizitatorii în contact cu moștenirea istorică, culturală, artistică, naturală, etnografică și religioasă a acestor locuri.

Includerea traseului în ruta națională a fost posibilă după ce, la finalului anului trecut, ruta cultural turistică „Drumul patrimoniului muzeal maramureșean”, realizată de instituția Consiliului Județean Maramureș, a fost recunoscută oficial de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Vor urma și alte astfel de inițiative prin care să se valorifice potențialul de promovare a obiectivelor turistice din județ. „Muzeele și casele memoriale din județul Maramureș sunt demne admirația tuturor, însă dincolo de aprecierea arătată acestor instituții, este necesar să le și promovăm cum se cuvine.

Pe această abordare ne vom centra atenția în perioada următoare, astfel încât să creștem accesibilitatea informațiilor de interes turistic și să atragem cât mai mulți vizitatori în județul nostru”, a declarat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean.

Total
9
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Inginerii absolvenți ai Universității Politehnica Timișoara au un loc de muncă asigurat. Cea mai mare parte rămân să lucreze în oraș

Articolul următor

Maviprod, parteneriat cu FG Wilson

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Total
9
Share