Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

MedLife a cumpărat pachetul majoritar al Medica Sibiu. Cifra de afaceri a grupului ajunge la 252 milioane euro

MedLife a achiziționat pachetul majoritar al Medica Sibiu, în proporție de 60%, consolidându-și astfel rețeaua de unități medicale proprii la nivel național. Medica Sibiu este unul dintre furnizorii importanți de servicii medicale private din județul Sibiu. Potrivit companiei, cifra de afaceri proformă consolidată la nivel de grup ajunge astfel la 252 milioane euro.

Odată cu preluarea Medica Sibiu, MedLife ajunge la 31 de achiziții fiind grupul cu cel mai mare know how privind integrarea unor companii conduse de antreprenori români în care managementul este păstrat.

MedLife va continua programul de achiziții la nivel național și, în măsura în care vor exista oportunități, compania va testa și alte piețe, anunță grupul într-un comunicat de presă.

Medica Sibiu activează pe piața de servicii medicale private încă din 2001 și are în componență o policlinică de mari dimensiuni, un laborator de analize medicale și un centrul de medicina muncii. Totodată, Medica Sibiu este unul dintre furnizorii aflaţi în contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate din Sibiu (CJAS), acoperind o gamă largă de analize de laborator și consultații medicale, pentru specialități precum endocrinologie, interne, neurologie, psihiatrie, psihologie clinică. Potrivit reprezentanților companiei, în 2020, Medica Sibiu a înregistrat o cifră de afaceri de 3,7 milioane de lei.

„Chiar dacă pandemia a recalibrat planurile de dezvoltare din ultimul an, dar și pe cele de anul în curs, așa cum am anunțat, continuăm planul de extindere și dezvoltare, păstrăm deschis programul de achiziții. Avem în derulare trei – patru discuții avansate în România și una – două în afara granițelor. În calitate de companie românească, listată la Bursa de Valori din București, vrem să dezvoltăm capitalul românesc, să îl ducem peste graniță și să ne consolidăm poziția la nivel regional”, a declarat Mihai Marcu, Președinte și CEO MedLife Group.

Prin preluarea Medica Sibiu, grupul MedLife ajunge la un portofoliu de 31 de companii achiziționate, ultima anunțată fiind grupul de farmacii CED Pharma. Totodată, prin această achiziție compania își consolidează cifra de afaceri proformă consolidată la nivel de grup și ajunge la valoarea de 252 milioane euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ELITE ÎN BUSINESS Banat-Transilvania. Top 220 companii cu capital străin: locurile 1-25

Articolul următor

Turiștii care ajung în Sibiu au la dispoziție un ghid audio în trei limbi despre centrul istoric al orașului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share