Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Turiștii care ajung în Sibiu au la dispoziție un ghid audio în trei limbi despre centrul istoric al orașului

De câteva zile în aplicația Sibiu City App – aplicație oficială a Primăriei Municipiului Sibiu, lansată în anul 2013 ca produs turistic – turiștii pot găsi nu numai informații scrise despre istoria și cultura orașului, dar și un ghid audio. Ghidul a fost lansat în trei limbi.

Potrivit autorităților locale, acest ghid este bine venit mai ales în această perioadă în care restricțiile necesare pentru gestionarea pandemiei sunt încă în vigoare pentru că permite vizitatorului să descopere pe cont propriu centrul istoric, respectând distanțarea.

Ghidul audio este disponibil în aplicația Sibiu City App, fiind destinat atât vizitatorilor orașului, atunci când aceștia vor reveni, cât și locuitorilor dornici să afle informații despre istoria Sibiului. Acesta oferă informații despre principalele obiective turistice din centrul istoric, dar și despre personalități din istoria orașului.
Ghidul cuprinde 27 de capitole și propune un traseu de aproximativ 2 ore. Informația este disponibilă atât sub forma audio cât și sub formă de text scris, în limbile română, engleză și germană. Informațiile sunt susținute de fotografii și descrieri referitoare la detaliile arhitectonice ale clădirilor, imagini vechi din istoria orașului sau peisaje. Obiectivele sunt integrate în hărți, oferind astfel posibilitatea de navigare GPS spre locația selectată.

Traseul acoperit de ghidul audio pornește din Centrul de Informare Turistică din clădirea Primăriei Municipiului Sibiu, trecând prin Piața Mare, Piața Mică, Piața Huet, strada Mitropoliei, parcul ASTRA, strada Nicolae Bălcescu, str. Cetății, Piața Schiller și revenind în Piața Mare pe strada Arhivelor.

Proiectul a fost inițiat și conceput de Primăria Municipiului Sibiu împreună cu Eventya, firma contractată de Primăria Sibiu să dezvolte și să asigure conținutul aplicației Sibiu City App. Conținutul ghidului audio este rezultatul unei colaborări cu ghizii de turism ai orașului și validat de istorici experți în istoria Sibiului.

Înregistrările au fost realizate în cadrul unui studio profesionist, iar vocea aparține actriței Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu, Emöke Boldizsár. Albumele foto au fost create special pentru ghidul audio de fotograful profesionist Gabriela Cuzepan–Bebeșelea.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

MedLife a cumpărat pachetul majoritar al Medica Sibiu. Cifra de afaceri a grupului ajunge la 252 milioane euro

Articolul următor

Oradea alocă o sumă record pentru investiții în anul 2021, un miliard de lei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share