Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Oradea alocă o sumă record pentru investiții în anul 2021, un miliard de lei

Proiectul de venituri și cheltuieli a Municipiului Oradea pe 2021 a fost prezentat de către primarul Florin Birta şi directorul executiv al Direcției Economice din Primăria Oradea, Eduard Florea, luni, 15 martie 2021.

Anul acesta avem un buget de 2,1 miliarde de lei, din care un buget record de 1 miliard de lei este alocat investițiilor. Dorim ca începând cu semestrul II, funcționarea instituțiilor și întreprinderilor publice locale să se realizeze în baza bugetului definitiv pe 2021. Drept urmare, proiectul de venituri și cheltuieli al municipiului Oradea a fost dat publicității vineri, 12 martie, urmând să-l propunem pentru aprobarea din ședința ordinară a Consiliului Local din data de 31 martie”, a precizat primarul Florin Birta.

Pentru anul acesta, proiectul de buget consolidat al municipiului Oradea este structurat astfel: veniturile sunt estimate la 2.020.858.980 lei (cu mențiunea că excedentul aferent anului anterior, în sumă de 90.029.480 lei, s-a utilizat în repartizarea acestuia asupra cheltuielilor), iar la cheltuieli, resursele au fost alocate pentru susținerea cheltuielilor operaționale cu funcționarea instituțiilor și serviciilor publice în sumă de 1.090.730.910 lei, iar pentru cheltuieli cu investițiile suma de 1.020.157.550 lei, reprezentând un total de cheltuieli de finanțat în valoare de 2.110.888.460 lei.

Miza pe fonduri europene

Cel mai important este că nici în acest an nu vom încetini ritmul investițiilor, suma alocată acestora fiind una record. Chiar dacă uneori suntem criticați, noi trebuie să profităm în continuare de această oportunitate de a atrage fonduri europene, prin care putem să schimbăm în continuare fața orașului. Numai în cele două cicluri de finanțare 2007-2013, 2014-2020, în Oradea au fost investite fonduri europene în valoare de cca 650 milioane de euro”, a spus primarul Florin Birta, arătând că printre cele mai importante lucrări pe fonduri europene se numără construcţia pasajelor subterane din Piaţa Emanuil Gojdu, reabilitarea reţelei de termoficare – etapa a III-a, modernizarea parcului de tramvaie etc.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Turiștii care ajung în Sibiu au la dispoziție un ghid audio în trei limbi despre centrul istoric al orașului

Articolul următor

Contracte noi pentru 67 km din Autostrada Brașov - Borș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share