Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Contracte noi pentru 67 km din Autostrada Brașov – Borș

În acest an se vor semna contracte de execuție pentru două noi tronsoane din Autostrada Transilvania (A3), pe teritoriile județelor Bihor și Sălaj, a anunțat ministrul de interne, Lucian Bode.

“Sunt încrezător că atât pentru secțiunea Poarta Sălajului – Zalău – Nușfalău (inclusiv Tunelul Meseș), de 41 km – procedură de licitație lansată în 16 noiembrie 2020, cât și pentru sectiunea Suplacu de Barcău – Chiribiș, de 26 km (lansată în 7 decembrie 2020), anul acesta se vor putea încheia contractele de proiectare și execuție.

2020 a fost anul in care toate secțiunile A3 au fost deblocate. Cu acești ultimi 67 km, se închide complet autostrada la nivel de proceduri și se intră practic în linie dreaptă pentru construcția ei. 2021 va fi anul construcției A3, în care în care se va intra efectiv pe teren. Toate proiectele majore de investiții au nevoie de susținere și monitorizare atentă”, a menționat oficialul guvernamental.

Asocieri și companii din cinci țări au depus oferte pentru proiectarea și execuția a 26 km din A3, între localitățile Suplacu de Barcău și Chiribiș. Proiectul Autostrăzii Transilvania (Braşov – Borş), parte din A3, a început în 2004, în baza unui contract încheiat cu compania americană Bechtel, ce trebuia executat până în 2012. A3 a fost împărțită inițial de autoritățile române în două proiecte, București – Brașov și Brașov – Cluj – Borș, lungimea sa totală fiind de 584 km.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Oradea alocă o sumă record pentru investiții în anul 2021, un miliard de lei

Articolul următor

15 shopping corners Decathlon vor fi deschise în hipermarketurile Auchan în acest an

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share