Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Probe tehnologice pentru producerea Favipiravir în România

Fabrica de medicamente Terapia a început probele tehnologice pentru fabricarea în țara noastră a Favipiravir, folosit în tratamentul Covid-19.

Conducerea Terapia estimează că producţia va începe peste trei luni, potrivit Bursa. Favipiravir, produs folosit împotriva gripei în Japonia, este unul dintre medicamentele prescrise în anumite state pentru noul coronavirus, fiind adus până acum în România de Terapia, prin intermediul grupului său, Sun Pharma.

Favipiravir este folosit pe scară foarte largă pe continentul asiatic, fiind de provenienţă japoneză, medicament dezvoltat ca antivirus gripal care a demonstrat eficienţă, în studiile clinice, şi pentru noul coronavirus. Acesta se foloseşte, momentan, doar în spitale, dar Terapia a început demersul pentru disponibilizarea în farmacii, pe baza prescrierii.

Conform unui studiu realizat de Terapia, efectele adverse în urma administrării Favipiravir sunt în general uşoare: doar 0,4% din pacienţi au avut reacţii adverse grave. Terapia Cluj vrea să aducă în ţară şi Ivermectina, un alt medicament folosit în lupta anti-Covid, care nu este avizat în România, deşi peste 20 de ţări îl folosesc.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Mai întâi a fost ideea, apoi - pasiunea: Berărie artizanală deschisă în pandemie în Avrig

Articolul următor

Clujul pregătește proiecte europene de 3 miliarde de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share