Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Academia Europeană pentru Asistenți Medicali – un proiect unic

Localizarea Academiei într-un spațiu de lucru real, transferul de metodologie de la Coventry University, diploma internațională și garanția unui loc de muncă după absolvire dau valoare instituției private în întreg contextul educațional al asistenței medicale din România

Supranumit de către OMS „Anul Asistenței Medicale și al Moașelor”, 2020 a fost confirmat ulterior a fi cu adevărat o piatră de încercare pentru aceste categorii de personal medical. În acest context, prin deschiderea sa, Academia Europeană pentru Asistenți Medicali a demarat, amplul proces de formare a viitorilor lideri medicali, având drept atuuri o ofertă educațională unică în România, un campus dedicat învățării practice și know-how-ul profesioniștilor din cadrul Rețelei de Sănătate REGINA MARIA, precum și al celor de la Coventry University.

Astăzi, după aproape un an de pregătire cu succes a unei prime grupe de studenți, Academia este pregătită pentru noi înscrieri. Oferta Academiei se bazează pe 75% experiență medicală practică la standardele NHS (National Health Services, UK). Academia beneficiază de un campus propriu, construit sub forma unui mini-spital dotat cu echipamente de ultimă generație: simulatoare high-tech și ochelari AR, ce permit replicarea diferitelor scenarii clinice.

Proiect de mare anvergură pentru sistemul medical, Academia a atras încă din primul an de funcționare parteneri de top, dornici să se implice și să genereze impact în formarea generațiilor de mâine. Astfel, cu sprijinul sponsorilor, Academia Europeană pentru Asistenți Medicali dispune de manechine umanoide robotice de ultimă generație care imită simptomele studiate, clinice sau cronice, de la dilatarea pupilelor și până la stop cardio-respirator. In plus, manechinele sunt dotate cu circuite interne de lichide, fapt ce permite simularea recoltării de probe biologice. In timpul examenelor practice, manechinele-simulatoare sunt controlate de profesori de la distanta, din camere de examinare si observare, conform temelor propuse, putând intra în orice simulare patologică.

Mai mult decât atât, învățarea experiențială este completată de studiul teoretic și, foarte important, de lucrul permanent student – mentor, conform standardelor Coventry University: fiecărui student i se alocă un mentor personal, un profesionist care îi urmărește în permanență activitățile (atât pe cele practice, cât și pe cele academice).

„Există o nevoie de învățare continuă, o nevoie stringentă de profesionalizare continuă a acestei categorii de personal medical. De aceea, prin Academia Europeană pentru Asistenți Medicali ne propunem să adăugăm o valoare semnificativă și absolut necesară în acest domeniu, fiind instituția care oferă acces la educație continuă si la o suită de instrumente de învățare și tehnologii unice în România, aliniate la cele mai înalte standarde internaționale. Cu ajutorul sponsorilor noștri, avem acum și un nivel de echipare complet, de ultimă generație, astfel încât am toată încrederea că absolvenții noștri vor deveni liderii asistenței medicale în România de mâine.”, a declarat Fady Chreih, CEO Rețeaua de sănătate REGINA MARIA.

Astfel, prin investiții consistente în domeniul educației, REGINA MARIA revoluționează așadar sistemul medical, nu doar prin profesionalizarea constantă a întregului personal medical, ci și prin integrarea inteligentă a specialiștilor în sistem, imediat după absolvire: la finalizarea programului de licență de 3 ani, studenții Academiei Europene pentru Asistenți Medicali au șansa de a se angaja imediat, în cadrul Rețelei de sănătate REGINA MARIA, în calitate de asistenți medicali care au beneficiat de o formare 360˚, conform celor mai înalte standarde.

Academia Europeană pentru Asistenți Medicali aduce în România primul program de studii universitare pentru asistenți medicali din România, un proiect dezvoltat de Rețeaua de sănătate REGINA MARIA în colaborare cu COVENTRY UNIVERSITY din UK, care le oferă absolvenților diplome internaționale, acreditate în Marea Britanie.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
ulbs rectorat

Universitatea din Sibiu anunță lansarea unui post TV pe canalul său de Youtube

Articolul următor

Fabrica de scaune din Sighet, premiată de Camera de Comerț

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share