București Educatie Lideri si afaceri Sanatate Slider Ultimele stiri

Academia Europeană pentru Asistenți Medicali – un proiect unic

Localizarea Academiei într-un spațiu de lucru real, transferul de metodologie de la Coventry University, diploma internațională și garanția unui loc de muncă după absolvire dau valoare instituției private în întreg contextul educațional al asistenței medicale din România

Supranumit de către OMS „Anul Asistenței Medicale și al Moașelor”, 2020 a fost confirmat ulterior a fi cu adevărat o piatră de încercare pentru aceste categorii de personal medical. În acest context, prin deschiderea sa, Academia Europeană pentru Asistenți Medicali a demarat, amplul proces de formare a viitorilor lideri medicali, având drept atuuri o ofertă educațională unică în România, un campus dedicat învățării practice și know-how-ul profesioniștilor din cadrul Rețelei de Sănătate REGINA MARIA, precum și al celor de la Coventry University.

Astăzi, după aproape un an de pregătire cu succes a unei prime grupe de studenți, Academia este pregătită pentru noi înscrieri. Oferta Academiei se bazează pe 75% experiență medicală practică la standardele NHS (National Health Services, UK). Academia beneficiază de un campus propriu, construit sub forma unui mini-spital dotat cu echipamente de ultimă generație: simulatoare high-tech și ochelari AR, ce permit replicarea diferitelor scenarii clinice.

Proiect de mare anvergură pentru sistemul medical, Academia a atras încă din primul an de funcționare parteneri de top, dornici să se implice și să genereze impact în formarea generațiilor de mâine. Astfel, cu sprijinul sponsorilor, Academia Europeană pentru Asistenți Medicali dispune de manechine umanoide robotice de ultimă generație care imită simptomele studiate, clinice sau cronice, de la dilatarea pupilelor și până la stop cardio-respirator. In plus, manechinele sunt dotate cu circuite interne de lichide, fapt ce permite simularea recoltării de probe biologice. In timpul examenelor practice, manechinele-simulatoare sunt controlate de profesori de la distanta, din camere de examinare si observare, conform temelor propuse, putând intra în orice simulare patologică.

Mai mult decât atât, învățarea experiențială este completată de studiul teoretic și, foarte important, de lucrul permanent student – mentor, conform standardelor Coventry University: fiecărui student i se alocă un mentor personal, un profesionist care îi urmărește în permanență activitățile (atât pe cele practice, cât și pe cele academice).

„Există o nevoie de învățare continuă, o nevoie stringentă de profesionalizare continuă a acestei categorii de personal medical. De aceea, prin Academia Europeană pentru Asistenți Medicali ne propunem să adăugăm o valoare semnificativă și absolut necesară în acest domeniu, fiind instituția care oferă acces la educație continuă si la o suită de instrumente de învățare și tehnologii unice în România, aliniate la cele mai înalte standarde internaționale. Cu ajutorul sponsorilor noștri, avem acum și un nivel de echipare complet, de ultimă generație, astfel încât am toată încrederea că absolvenții noștri vor deveni liderii asistenței medicale în România de mâine.”, a declarat Fady Chreih, CEO Rețeaua de sănătate REGINA MARIA.

Astfel, prin investiții consistente în domeniul educației, REGINA MARIA revoluționează așadar sistemul medical, nu doar prin profesionalizarea constantă a întregului personal medical, ci și prin integrarea inteligentă a specialiștilor în sistem, imediat după absolvire: la finalizarea programului de licență de 3 ani, studenții Academiei Europene pentru Asistenți Medicali au șansa de a se angaja imediat, în cadrul Rețelei de sănătate REGINA MARIA, în calitate de asistenți medicali care au beneficiat de o formare 360˚, conform celor mai înalte standarde.

Academia Europeană pentru Asistenți Medicali aduce în România primul program de studii universitare pentru asistenți medicali din România, un proiect dezvoltat de Rețeaua de sănătate REGINA MARIA în colaborare cu COVENTRY UNIVERSITY din UK, care le oferă absolvenților diplome internaționale, acreditate în Marea Britanie.

Related posts

Fabrica Helcor de la Baia Mare a intrat pe profit

Nora Dumitrescu

Colliers, manager nou pentru Europa Centrala si de Est (ECE)

Ionut Oprea

Cristian Bichi: Coronavirusul și moratoriile bancare din unele țări europene

Traian Dan

Proiectul 'Alba Iulia Smart City 2018' sau despre cum Alba Iulia a ”deschis ușile viitorului”

Stefana Muresan

Complex de recuperare dedicat copiilor cu dizabilități, la Oradea

Traian Dan

România avea, anul trecut, 823 km de autostrăzi și peste 28.000 km de drumuri pietruite şi de pământ

Stefana Muresan

Evoluția industriei locale a serviciilor de afaceri în era post Covid

Papuc Irina

Maramureșul pregătește un festival internațional de gastronomie

Nora Dumitrescu

Se lucrează la racordarea drumurilor din incinta Aeroportului Oradea la DN 79

Traian Dan

ADR Centru: Eficiență energetică în clădirile Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, cu fonduri REGIO

Stefana Muresan

Transportul aerian de pasageri, creștere cu 7,5% în S1

Stefana Muresan

Cities of Tomorrow #6: reconversie & revitalizare, structura mese rotunde

Ionut Oprea

Patronatele cer parc industrial în Maramureș

Nora Dumitrescu

NRCC Economic Outlook 2017

Ionut Oprea

Romanian Hospitality Awards: Baracca din Cluj, cel mai bun restaurant din Romania

redactia

NRCC-BRCC Night of the SMEs 2017 in Cluj

Ionut Oprea

KUKA Robotics și oamenii care lucrează în industria de robotică și automatizare în România

redactia

UniCredit Bank listează la Bursa de Valori București obligațiuni corporative de 610 milioane lei

Stefana Muresan

Analiză: Relansarea economică depinde de stimularea investițiilor străine directe și a exporturilor

Ion Surdu

Rețeaua de servicii medicale Regina Maria a cumpărat Kinetic Sport & Medicine, cu unități în București și Cluj

Stefana Muresan

Sibiul, viitoarea Regiune Gastronomică Europeană, va beneficia de o finanţare europeană de 160.000 de euro

redactia

Dacia, creştere de 7% a autovehiculelor vândute anul trecut. Cea mai bună performanţă comercială din istoria sa

redactia

Flota de autobuze hybrid a Oradiei a fost completată cu încă nouă autobuze

Traian Dan

Trei produse montane certificate, în portofoliul Mirdatod

Stefana Muresan

Leave a Comment