Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cel mai mare bulevard al Clujului, modernizat cu 10 milioane euro

Proiectul cu finanțare europeană pentru modernizarea Bd. 21 Decembrie 1989, una dintre cele mai importante artere de circulație din Cluj-Napoca, a intrat în etapa execuției de lucrări.

Zona vizată este de 43.000 mp și cuprinde artera între Piața Unirii și Biserica Sfântul Petru și str. David Ferenc. Proiectul european presupune alinierea zonei la principiile mobilității verzi, nepoluante și calibrarea infrastructurii existente la exigențele unui oraș modern.

Pe lângă infrastructura pentru vehicule și biciclete și trotinete electrice prevăzută, vor fi extinse benzile dedicate transportului public și amenajate piste pentru biciciști pe ambele sensuri de mers. Se va acorda atenție creșterii accesibilității și atractivității spațiului pietonal, dar și zonelor verzi.

Vor fi plantați 174 de noi arbori. În fața Bisericii Sf. Petru, în locul actualei parcări, va fi amenajat un scuar. La finalul lucrărilor, Bd. Decembrie 1989 va dispune de toate caracteristicile unui spațiu urban eficient, cu mobilier urban modern, sistem de iluminat cu tehnologie led, internet wireless.

Valoarea investiției este de 41,7 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată. Proiectul beneficiază de finanțare cu fonduri europene. Termenul prevăzut pentru finalizarea lucrărilor de execuție este 15 aprilie 2022.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Andrei Jerca, noul Managing Director Element Industrial

Articolul următor

ELITE ÎN BUSINESS Banat-Transilvania. Top 220 companii cu capital străin: locurile 26-50

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share