Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Nuclearelectrica preia uzina de prelucrare a concentratului de uraniu de la Feldioara

Nuclearelectrica a anunțat că a semnat contractul de vânzare – cumpărare a unor active din cadrul liniei de procesare a concentratului de uraniu de la Feldioara, parte a defunctei Companii Naționale a Uraniului. Operațiunea urmează să fie supusă votului Adunării Generale a Acționarilor Companiei.

“Societatea Nationala Nuclearelectrica S.A. informeaza actionarii si investitorii ca a semnat cu CNU contractul de vanzare-cumparare a unor active din cadrul liniei de procesare a concentratului de uraniu de la Sucursala Feldioara a CNU in data de 18 martie 2021, ca urmare a aprobarii tranzacției si mandatarii conducerii executive a SNN de semnare a acestei tranzactii prin Deciziile Consiliului de Administratie al SNN si a aprobarii in Adunarea Generala a Actionarilor CNU”, se arată în comunicatul transmis Bursei de Valori București.

Societatea amintește că actionarii SNN au aprobat în aprilie 2018, „Strategia de diversificare a surselor de aprovizionare cu materie prima necesara producerii combustibilului nuclear”, printre masuri fiind inclusa si identificarea unei solutii de asigurare a capacitatii de procesare/rafinare a concentratului tehnic de uraniu (U3O8), respectiv materia prima din care se obtine octoxidul de uraniu (UO2) necesar fabricarii fasciculelor de combustibil. „Prin studii specifice si conditii optime de achizitionare a octoxidului de uraniu, SNN a luat in considerare procesarea acestuia la Fabrica de la Feldioara prin preluarea liniei de procesare a concentratului tehnic de uraniu de catre SNN de la CNU.

Coroborat, prin Hotararea AGA nr. 4/30.03.2020, actionarii au aprobat declansarea procedurilor de cumparare a unor active ale Sucursalei Feldioara, prin negociere directa, in conformitate cu prevedeile OUG 88/1997 privind privatizarea societăților si Legii 44/1998, cu modificările și completările ulterioare”, se mai menționează în comunicat.

Potrivit Economica.net, valoarea tranzacției ar fi de 9 milioane de euro.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Campeador ridică un hotel cu self check la Cluj

Articolul următor

WDP launches virtual marketing campaign with WDP Xplore tool

Citește și:
Antrepriza Construcții și Instalații (ACI) și producătorul Holcim România au dezvăluit felul în care a luat ființă noul pod din Cluj-Napoca.
Citeste mai mult

Cum s-a născut primul pod alb din Cluj

Tehnologia noului podului care va uni cartierele Grigorescu și Mănăștur a fost explicată de producător și de constructorul…
Zi de Zi știri economice:
Total
1
Share