Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Tinerii întreprinzători din Ardeal se digitalizează cu bani europeni

60 de afaceri inițiate de întreprinzători tineri din județele Bistrița Năsăud și Cluj au primit finanțare europeană de până la 30.000 de euro.

Asociația Inceptus România, Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, Fiatest şi Patronatul Tinerilor Întreprinzători Cluj au implementat în perioada 2018-2021 un proiect de antreprenoriat inovativ în Regiunea Nord-Vest.

Proiectul s-a adresat persoanelor care vor să deschidă o afacere în mediul urban, în domenii nonagricole ca urmare a participării la programul de formare antreprenorială derulat în proiect. Prin concursul de planuri de afaceri s-au selectat 60 de idei, dintre care 58 au beneficiat de o finanțare nerambursabilă de maximum 148.600 de lei pentru a-și transforma pasiunea în business.

437 de participanți au avut posibilitatea să își îmbunătățească competențele antreprenoriale, participând la programe de formare antreprenorială susținute de lectori experimentați din domeniu. A urmat concursul de planuri de afaceri unde cele mai bune idei de afaceri au fost selectate pentru finanțare.

“Perioada pandemiei de COVID-19 a fost una dificilă pentru tinerii antreprenori și a determinat noi abordări pentru multe din firmele înființate pentru a supraviețui pe piață și pentru a le menține funcționale. Suntem mândri de afacerile implementate și de oamenii care le-au înființat, acestea reprezentând un aport important la dezvoltarea economică regională și locală”, apreciază coordonatorii proiectului.

Tinerii aflați la început de drum au beneficiat de servicii gratuite de consiliere, consultanță și mentorat pentru dezvoltarea afacerii inițiate, iar prin afacerile înființate s-au creat 151 locuri de muncă. A fost lansat și un film documentar ce prezintă poveștile a 20 de antreprenori de succes finanțați prin proiect, care va fi un instrument important pentru viitoarele generații de antreprenori.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Câștigătorii și pierzătorii crizei sanitare, desemnați de UBB

Articolul următor

Încă un tramvai Imperio, produs la Astra Vagoane Arad, a sosit la Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share