Auto Industrie Infrastructura Inovatii Investitii Lideri si afaceri Maramureș Producători Slider Ultimele stiri

ATP Trucks Automobile anunță primul autobuz electric românesc

ATP Trucks Automobile, compania românească producătoare de autovehicule de transport rutier și persoane, anunță intrarea pe un nou segment de piață cu produse aflate în planul de dezvoltare și producție: autobuzele electrice. ATP Bus este noul produs, iar denumirea sa comercială este UpCity. În momentul de față se lucrează la realizarea unui prototip care va fi prezentat în formă finală la începutul lunii mai. Prototipul este în proces de omologare la nivel european.

Anunțul despre realizarea noului prototip al autobuzul electric Upcity vine la scurt timp după lansarea pe piața din România, în august 2019, de către ATP Trucks a camionul Truston, produs la Baia Mare, omologat în două variante: basculantă și betonieră. Au fost comercializate deja 48 de camioane.

Contextul actual generat de infrastructura problematică în orașe, parcurile de autobuze îmbătrânite, poluante și costisitoare, cu impact direct în bugetele locale, criza de sănătate care ne-a arătat că transportul în comun trebuie să fie unul sigur, economic și igienic, împreună cu nevoia de a seta cât mai repede cum arată construită și dezvoltată o nouă rețea de drumuri urbane adaptată orașelor Smart din secolul XXI, a condus spre decizia acestui nou proiect îndrăzneț pentru ATP Group. Este un demers pur românesc și absolut necesar. UpCity este un produs inovator, care nu depinde de infrastructura rutelor existente și care va ține pasul cu tehnologia, a declarat Mircea Cirț, Președintele ATP Group.

Primele informații disponibile despre noul autobuz electric sunt cele legate de capacitățile sale de transport: 83 locuri, 25 (+1) pe scaune, podea joasă, 3 uși și o autonomie de 200 km, ce poate fi  extinsă până la 360 de kilometri. Componentele sunt achiziționate de la furnizori consacrați, iar provocarea majoră în acest proiect a fost alegerea bateriei. În cele din urmă, s-a mers natural către producătorul CATL, gigantul bateriilor EV, o companie de tehnologie fondată în 2011, specializată în fabricarea de baterii litiu-ion pentru vehicule electrice și sisteme de stocare a energiei, precum și sisteme de gestionare a bateriilor.

Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL) este producătorul și furnizorul de baterii pentru cele mai prestigioase brand-uri auto – vehicule pentru pasageri, dar și vehicule comerciale. CATL vine cu inovație, clienții săi pot mai departe să o transpună în realizări ancorate cerințelor actuale pe segmentul mobilitate.

Structura autobuzului electric este gândită pentru a-i putea extinde autonomia până la 360 km. Va avea 83 de locuri, însă producătorul transmite că produsul de serie va putea fi configurat opțional până la 90 locuri, astfel încât să asigure o calibrare corectă a rutelor și să aibă încărcare 100%.

Distribuţia ATP Bus în piaţă se va realiza prin ATP Motors (https://www.atp-motors.com/), dealear-ul auto deja consacrat din cadrul ATP Group. Clienţii beneficiază astfel de servicii și produse integrate: servicii specializate de mentenanţă şi reparaţii auto în service-uri autorizate, acces la piese de schimb pentru autovehicule – originale dar și aftermarket, asistenţă în service caroserie cu decontare directă a asigurărilor, servicii specializate de consultanţă pentru achiziție și vânzare auto, posibilitatea de a recepționa oferte prin platforme de licitații, finanţare și asigurări auto.

Related posts

„Tu ce destinații îți dorești de la Sibiu?”. Administrația Aeroportului sibian a lansat un chestionar pentru deschiderea de noi rute

Papuc Irina

Călin Gălășeanu (ARPIM): ”România nu mai este considerată o piață foarte atractivă pentru organizatorii de studii clinice”

Stefana Muresan

Elite în business. Județul Mureș. Decorex Prod, mobilier mureșean pe Coasta de Azur și în SUA

Florin Marcel

VIDEO: Cel mai mare FAB LAB din regiune, inaugurat la Iași

Ionut Oprea

Ecodestinaţia Pădurea Craiului, promovată la târgurile de turism din Amsterdam şi Oslo

redactia

Cele mai importante 8 tendințe tehnologice în agricultură, analiză INACO

Ligia Voro

WDP & Decathlon: a Romanian success story

Ionut Oprea

Clujul ar putea deveni, în 2023, primul județ racordat 100% la apă și canalizare

redactia

Zeci de companii din industria textilă se unesc pentru un scop comun – să producă echipamente de protecție pentru sistemul medical românesc

Papuc Irina

Coplata serviciilor medicale private a fost adoptată

Stefana Muresan

Început în forță pe Autostrada Târgu-Mureș – Ungheni

Nora Dumitrescu

România intensifică relațiile de cooperare cu Italia. Peste 45.000 de firme cu capital italian, în România

redactia

Producătorul de scaune Antares mizează pe afaceri de 10 mil. de euro pentru acest an

Stefana Muresan

Iulian Iuga, Accesa: “Am reușit să avem succes pe propriile picioare”

Stefana Muresan

NEPI continuă investițiile: 40 mil. euro în Satu Mare, 20 mil. în Sibiu

Stefana Muresan

Clinică-spital Dr. Leahu, în Cluj Napoca, investiție de 2 milioane euro. Pacienții pleacă cu toți dinții puși într-o singură zi

redactia

Doi prieteni au repus pe picioare brandul de schiuri Reghin

redactia

Greenfield Băneasa 4, ridicat de Electrogrup

Nora Dumitrescu

Tenaris s-a pus pe angajări masive în România

Nora Dumitrescu

Asaltul caselor pasive. Apare o nouă unitate de producție în Ardeal

Nora Dumitrescu

Cluj-Napoca investește zeci de milioane de euro în tramvaie și troleibuze noi

Stefana Muresan

Universitatea Transilvania din Brașov a primit ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de „Ofițer” din partea Președintelui României

redactia

VIDEO: Daimler a inaugurat producția cutiilor de viteze automate cu opt trepte cu dublu ambreiaj în România

redactia

Viitorul – la București: în 28 noiembrie, peste 25 de speakeri internaționali și români, la Future Summit 2019

Ionut Oprea

Leave a Comment