Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cinci oferte pentru proiectarea hub-ului Borhanci

Mai multe asocieri și companii independente au depus oferte pentru realizarea planului urbanistic zonal (PUZ) şi a studiului de fezabilitate la viitorul hub din cartierul clujean Borhanci.

Proiectul vizează dezvoltarea infrastructurii educaţionale şi de sănătate, sportivă şi amenajarea de pădure-parc în cartier, iar valoarea contractului este de 2,4 milioane de lei. Asocierile înscrise sunt Loft Arhitectura (lider), Eco Garden Construct, Birou de Proiectare Strajan, Viadromos, Instal Utilities; Daedalus Proiect (lider), Universitatea de Arhitectură și Urbanism București, Patrulius și Asociații; MASStudio (lider), Beletage.

Ca societăți independente figurează Re-Act Now Architecture și Vego Concept Engineering. Ofertele se află în evaluarea tehnică, iar câştigătorul va fi anunţat în iulie. Aici se doreşte elaborarea de studii preliminare şi concept urbanistic şi arhitectural, PUZ, studii geotehnic și de fezabilitate pentru străzi şi trotuare, şcoală gimnazială, liceu, grădiniţă şi creşă, pădure-parc, bază sportivă, bazin de înot, unitate de sănătate.

În Borhanci ar urma să fie construit un hub educaţional (şcoală, grădiniţă, creşă) şi parc, pe 76 ha, pe locul în care eșuat a Cartierul Tineretului, proiect inițiat de omul de afaceri Arpad Paszkany. Ulterior municipalitatea a schimbat destinația proiectului în hub educațional, motivând că stabilizarea terenului presupune costuri foarte mari pentru un cartier de blocuri sau un aquapark.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Un hairstylist din Cluj va face coafurile la Eurovision

Articolul următor

Romanian Business Club, o poveste despre cum 1.200 de antreprenori români s-au mobilizat și au depășit impactul imediat al pandemiei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share