Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Educaţie financiară cu Ana şi Radu de la BNR prin videoclipuri

Banca Națională a României (BNR) vrea să-i educe financiar pe tineri prin metode mai atractive, mai pe înțelesul lor. Astfel, BNR a lansat o serie de videoclipuri animate Educație financiară cu Ana și Radu”, un produs educațional care oferă elevilor, într-o manieră accesibilă și atractivă, explicații despre rolul băncii centrale, precum și noțiuni financiare și economice de bază: inflația, funcțiile banilor, bugetul de venituri și cheltuieli, respectiv cererea și oferta. Reprezentanții BNR precizează că această inițiativă se aliniază eforturilor BNR de a crește nivelul de educație și de incluziune financiară în rândul copiilor și tinerilor.

În primul episod, Ana, Radu și bunicul lor lansează invitația de a descoperi ce face Banca Națională a României, ce funcții îndeplinește și care este relația acesteia cu băncile comerciale.

În alt episod se vorbește despre funcțiile banilor și cum se poate asigura o bancă centrală că aceștia nu-și modifică valoarea?

Ana și Radu prezintă, într-un nou episod de educație financiară, care este obiectivul fundamental al BNR, la ce ne gândim când vorbim despre bani și în ce forme îi putem întâlni.

De ce este important să ne stabilim un buget atunci când urmează să plecăm într-o vacanță? Ana și Radu își întocmesc, împreună cu bunicul lor, primul buget de venituri și cheltuieli, descoperind avantajele economisirii și investițiilor inteligente.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cel mai important eveniment dedicat concurenței - Pria Competition Conference

Articolul următor

Xylino Showroom, concept store inedit de mobilier și amenajări

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share