Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Care sunt tipurile de pariuri sportive disponibile în prezent?

Close up cropped photo of girl hands using her laptop for taking part in online poker tournament.

În cazul în care nu știi prea multe despre pariuri sportive și vrei să-ți diversifici opțiunile, îți oferim mai jos o scurtă prezentare a tipurilor de pariuri sportive la care poți să joci în prezent. Mai multe informații te pot ajuta sa apelezi și la alte variante decât cele pe care le alegi deja.

În funcție de dispozitiv și modul în care pariezi sau de momentul ales pentru a face acest lucru, există mai multe tipuri de pariuri sportive.

Care sunt principalele tipuri de pariuri sportive?

  1. În funcție de locul în care pariezi:
  • Pariuri sportive la casele de pariuri

Aceasta categorie include toate pariurile care sunt realizate prin intermediul softurilor unei agenții stradale sau care are un sediu fizic. Acestea reprezintă tipurile de pariuri la care apelează cei mai mulți dintre jucători. În astfel de cazuri, fiecare bilet este plasat și plătit prin intermediul unei casiere și tot de la casa pot fi ridicați banii, în cazul unui câștig.

  • Pariuri sportive la case de pariuri online

Acest tip de pariuri sportive sunt acelea care sunt plasate la o agenție virtuala, în care pariezi prin intermediul unei platforme de pariuri online. În acest caz va trebui să-ți deschizi un cont pe platforma respectivă, sa depui în el banii pe care ești dispus sa îi joci și abia apoi să pariezi. În cazul în care ai câștigat, banii se întorc în cont, iar tu poți să-i ridici doar făcând o solicitare de retragere. O data cu interesul crescut pentru online, numărul jucătorilor care apelează la acest gen de pariuri este din ce în ce mai mare.

  1. În funcție de modul în care pariezi:
  • Pariuri cu cotă fixă

Acestea sunt tipurile de pariuri cele mai utilizate de către pariori, prin care pariurile sunt plasate la o casa de pariuri stradala sau online. În această variantă operatorul oferă cadrul în care să pariezi și cotele și tot el este cel care plătește câștigul. Acesta este modul de operare al celor mai multe agenții de pariuri.

  • Pariuri în contrapartidă

În acest tip de pariuri agenția oferă doar locul sau mediul de joc, cotele fiind oferite de alți pariori, inclusiv de tine. În România nu exista decât un operator licențiat în acest tip de pariuri, poți testa acest concept inovativ încercând să pariezi online pe Betfair.

  1. În funcție de momentul în care pariezi
  • Pariuri înainte de meci

Sunt acele pariuri în care biletele și miza sunt jucate înainte de debutul unei competiții sportive. În astfel de cazuri șansele îți sunt deschise doar înainte de meci.

  • Pariuri live

Sunt ale pariurile sportive în care biletele și cotațiile pot fi plasate și după începerea unei competiții sportive. Acest gen de pariuri îți deschide mai multe posibilități.

Pariurile online oferă mult mai multă libertate de acțiune și gândire, putând juca oricând, la orice oră vrei, de pe orice dispozitiv, fie el telefon mobil, tabletă sau laptop. Nu vei avea nevoie de o casiera și poți face cash out. Pentru orice eventualitate este bine să știi totuși unde găsești un telefon de suport.

Indiferent de tipul de pariu ales, folosește agenții licențiate, pariază responsabil și doar dacă ai minim 18 ani.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

1,4 miliarde de lei investiți de români în prima ofertă din 2021 de titluri de stat

Articolul următor

Regatul Belgiei deschide un Consultat Onorific la Timișoara

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share