Asigurări/Burse Finante-banci Ultimele stiri

1,4 miliarde de lei investiți de români în prima ofertă din 2021 de titluri de stat

  • Ministerul Finanțelor (MF) a atras 709,5 milioane lei și 140,5 milioane euro prin oferta de vânzare de titluri de stat pentru populație (FIDELIS) derulată în luna martie 2021 pe piața de capital.
  • Valoarea totală a celor trei runde de finanțare prin titluri de stat FIDELIS derulate în ultimele nouă luni de Ministerul Finanțelor a ajuns la 6,1 miliarde lei (aproape 1,3 miliarde euro).
  • Titlurile de stat pot fi tranzacționate la BVB începând de astăzi, 25 martie, în mod transparent, prin intermediarii autorizați.

 

Ministerul Finanțelor (MF) a atras 709,5 milioane lei și, respectiv, 140,5 milioane euro, (valori însumând 1,4 miliarde lei – 286 milioane euro) prin prima ofertă primară de vânzare de titluri de stat pentru populație (FIDELIS) derulată în acest an prin sistemele Bursei de Valori București (BVB).

Astfel, valoarea celor trei runde de finanțare derulate în ultimele nouă luni la BVB de către Ministerul Finanțelor a urcat 6,1 miliarde lei – aproape 1,3 miliarde euro.

Oferta primară de vânzare a titlurilor de stat FIDELIS a fost intermediată de sindicatul format din BT Capital Partners (Lead Manager și Intermediar) și Banca Transilvania (Grup de Distribuție) și Banca Comercială Română și BRD – Groupe Societe Generale (Intermediari). De asemenea, titlurile de stat au putut fi cumpărate și prin 8 participanți eligibili.

„Putem spune că asistăm deja la începutul unui proces de maturitate a investițiilor în titluri de stat listate la BVB, întrucât clienții se obișnuiesc să dețină acest instrument și sunt în continuare interesați de noile emisiuni. Ne așteptăm ca participarea în următoarele tranșe să devină un tipar de plasament atât pentru investitorul de retail care caută soluții alternative de economisire cu randamente superioare, dar și pentru investitorul activ care dorește să beneficieze de fluctuațiile de preț. În 2021 volumele tranzacționate pe segmentul principal pentru obligațiuni au fost comparabile cu cele de pe acțiuni, ceea ce ne demonstrează că interesul este crescut și această oportunitate deschide ușa pentru mai mulți investitori de retail la BVB”, a declarat Daniela Secară, Directorul General al BT Capital Partners.

În cadrul celei de-a treia oferte, derulată în perioada 1 – 19 martie, românii au plasat aproape 8.700 de ordine de subscriere atât pentru titlurile de stat denominate în lei, cât și pentru cele în euro. Oferta a cuprins titluri de stat în lei cu maturități de unu, respectiv trei ani, și o emisiune în euro, cu scadență la cinci ani.

Titlurile de stat au intrat la tranzacționare la BVB, joi, 25 martie, și pot fi cumpărate sau vândute în mod transparent în orice moment prin intermediarii autorizați.

Subscrierea inițială a titlurilor nu a fost comisionată de către intermediari, iar veniturile obținute, atât din dobânzi, cât și din câștigurile de capital nu sunt impozabile. Pragul minim de subscriere a fost de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro. În emisiunea de titluri de stat FIDELIS au putut investi persoanele fizice rezidente și nerezidente cu vârsta de peste 18 ani până la data închiderii ofertei, inclusiv.

 

Related posts

Besmax Pharma Distribution donează echipamente de plasmafereză ce pot salva viața pacienților cu Covid-19 din România: „Luni vom semna contractul de donație”

Papuc Irina

''Mihai Viteazul'' şi ''Alexandru Ioan Cuza'', noile aeronave tip Boeing ce vor intra din iunie în flota TAROM

Stefana Muresan

România a coborât pe locul 45 în clasamentul mondial privind calitatea vieţii şi bunăstarea socială

Papuc Irina

Studiu Instant Factoring: Peste 70% din volumul total de activitate al microîntreprinderilor din România este realizat de firmele cu o cifră de afaceri de până în 250.000 euro

Ligia Voro

Două județe din Ardeal, în topul solicitărilor de granturi

Nora Dumitrescu

DigiRay va aloca 2 milioane de euro pentru preluări și extindere

Nora Dumitrescu

Guvernul va finanța Baia Mare dacă ajunge capitală a tineretului

Nora Dumitrescu

Compania germană Schaeffler oferă cele mai mari salarii din Brașov

redactia

Start-up care digitalizează contabilitatea prin inteligența artificială atrage KPMG Romania pe SeedBlink

Ion Surdu

2.000 de companii cu capital românesc şi străin au lansat cea mai mare coaliţie a mediului de afaceri

Papuc Irina

Sibiu Jazz Competition 2019 și-a ales câștigătorii

Papuc Irina

Primăria Sibiu participă în premieră la Târgul Internațional de Turism de la Tel Aviv

Papuc Irina

Comisarul european Corina Creţu, la Cluj, apel la Ministerul Transporturilor să pregătească proiecte mature pentru finanţare europeană

redactia

Comunitatea Urbană Arieș va avea transport regional

Nora Dumitrescu

Mugur Isărescu: Sistemul bancar românesc este solid și funcționează peste mediile europene

Traian Dan

Rețeaua Besser Home a ieșit din “pandemie”

Nora Dumitrescu

#StaiAcasă, pentru că ai acces GRATUIT la 31 de cursuri de marketing online

Ligia Voro

Apicultorii sălăjeni cer programe de stimulare a consumului de miere

Nora Dumitrescu

Proiecte inedite dezvoltate de români, premiate de Comisia Europeană. Cine sunt sibienii care vor să salveze vieți în lupta cu Covid-19

Papuc Irina

Piață de peste opt hectare dedicată Centenarului, construită de Primăria Oradea

Stefana Muresan

Piața chineză se deschide pentru exporturile românești

redactia

CNAIR a scos la licitaţie proiectarea şi execuţia Variantei de Ocolire a municipiului Mediaş, proiect de peste 125 de milioane de lei

redactia

KORVETTO – NOUA soluție tehnologică pentru controlul buruienilor din cultura de rapiță”

Ligia Voro

Biofarm: Activitatea companiei continuă pentru a putea acoperi solicitările clienților noștri

Ion Surdu

Leave a Comment